Erdoğan'ın Mersin mitinginin maliyeti: 200 bin TL

CHP'li Milletvekili Aytuğ Atıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 7 Haziran seçimleri öncesinde AKP'ye oy toplamak için düzenlediği mitinglerden biri olan Mersin mitinginin maliyetini açıkladı. 200 bin lira olan maliyetin içinde, panolara verilen ilan ve reklamlar yok.

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri öncesi Mersin’de yaptığı mitingin maliyetinin yaklaşık 200 bin lira olduğunu söyledi. 

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında başvuru yaptığı Mersin Valiliği'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginin maliyetini öğrendiğini söyleyen Atıcı, "Valilikten gelen cevapta, afiş bedeli 4 bin 238, konaklama ağırlama bedeli 15 bin, araç kiralama bedeli 19 bin 794, konuşma platformu hazırlanması 110 bin, dağıtılan bayrak bedeli 22 bin 500 lira olmak üzere yaklaşık maliyet 172 bin 714 lira 30 kuruş artı KDV'dir" dedi. 

10 MİLYON LİRADAN FAZLA
DHA'nın haberine göre, 7 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı harcamaların 10 milyon liradan fazla olduğunu söyleyen Atıcı, şunları anlattı:

"Mersin Valiliği’nin resmi yazısıyla Cumhurbaşkanı'nın bir mitingin en az maliyetinin yaklaşık 200 bin lira olduğu resmiyet kazanmıştır. En az, çünkü bu harcamalarda bir hafta boyunca tüm Mersin’de, ilan tahtası ve diğer ışıklı, ışıksız reklam pano kiralarının bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu rakamlara çevre il ve ilçelerden yapılan insan taşımaları, kumanyalar, televizyon ve radyo reklamları gibi diğer masraflar dahil değildir. Cumhurbaşkanının kendi bütçesi dışında Mersin Valiliği bütçesinden yaklaşık 200 bin lira harcamış olması kabul edilemez. Cumhurbaşkanı’nın Mersin mitingi için yapılan harcamaların, Türkiye’deki diğer illerdeki mitinglerde de yapıldığı düşünüldüğünde Cumhurbaşkanının AKP’ye destek amaçlı mitinglerinin halkımıza maliyetinin 10 milyon liradan çok daha fazla olduğu söylenebilir. Hesap ortada, Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin harcamalarından daha fazla harcama yaparak AKP’ye oy istemiş ve muhalefet partilerine karşı propoganda yürütmüştür. Bu müsrifliğin ve kanun tanımazlığın önüne geçmek, halkın sırtındaki yükü indirmek her siyasetçinin görevidir."