Erdoğan’ın İzmir mitingi için kurumlara sözlü talimat

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 9 Mayıs'ta İzmir'de gerçekleştireceği mitinge kamu çalışanları ve öğrencilerin getirilmesi talimatını verdiği ortaya çıktı.

soL – İzmir

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs Cumartesi günü İzmir Atatürk Stadı'nda yapacağı mitinge kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve işçiler ile okullardan öğrencilerin getirilmesi yönünde talimat verildiğini söyledi.

Çam, soL Portal’a yaptığı açıklamada, “Artık tepki almamak için yazılı talimat vermiyorlar, delil bırakmıyorlar. Kamu kurumlarının yetkililerine, okul yöneticilerine sözlü olarak talimat veriyorlar. Beni arayan bürokratlardan bu bilgiyi teyit ettirdim” dedi.

Çam, kamu kuruluşlarına sözlü talimat gönderildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın bu mitingleri düzenleme konusundaki ısrarını biliyoruz. İşin vahim yönü, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine birimlerinde çalışan memur ve işçilerin; okul müdürlerine de öğretmen ve öğrencilerin bu mitinge katılmalarını sağlamaları yönünde verilen sözlü talimattır. Zorla miting alanına getirilmeleri yönünde bir baskı içine alınan kamu görevlileri, işçiler ve çocuklar ile yapılacak olan bir toplantı hiçbir biçimde seçim hukukunun kapsamı içinde değerlendirilemez” dedi.

Çam, bu durumun hukuk ve etik ihlali olduğunu ifade ederek, “Adil yarışma ilkesinin hayata geçirilemediği bir seçim kampanyası süreci, 7 Haziran seçimi sonrası oluşacak olan parlamentonun meşruiyetinin sorgulanmasına yol açacaktır” diye konuştu.