Erdoğan'ın hedef aldığı milletvekili HDP'li Figen Yüksekdağ mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Figen Yüksekdağ'ı hedef aldığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin gezisi öncesinde yaptığı açıklama ile HDP'nin kapatılmasına karşı olduğunu söylerken, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılarak bedel ödetilmesini istedi.

Hürriyet'in haberine göre, Erdoğan'ın isim vermemesine rağmen, kullandığı "terör örgütünü kendi arkasında gösterenler, 'biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz' diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler" sözleri üzerine, Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı'nın HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı işaret ettiği yorumları yapıldı.

HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, 19 Temmuz'da Kobani'ye ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şöyle demişti: "Partimiz için 'sırtını terör örgütüne dayayan HDP' diyorlar, anlamayanlara cevap veriyorum biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani’ye, IŞİD adını verdiğiniz o çeteye karşı mücadele edenlere yaslıyoruz, sırtımızı Kobani’de ve Grisipi'de (Tel Abyad) insanlığın soyluluk değerlerini yere düşürmeyenlere yaslıyoruz. Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz."