'Erdoğan'ın fıtratında cinsiyetçilik var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Çünkü fıtratları farklıdır” sözlerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan "Yaptığı açıklamalar bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü kendisinin fıtratında cinsiyetçilik olduğunu hepimiz biliyoruz" yanıtı geldi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Yaptığı açıklamalar bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü kendisinin fıtratında cinsiyetçilik olduğunu hepimiz biliyoruz" ifadeleri yer aldı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın yazılı açıklaması şöyle; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için yaptığı açıklamalar bizi hiç şaşırtmadı. Çünkü kendisinin fıtratında cinsiyetçilik olduğunu hepimiz biliyoruz. Kadın-erkek eşitliğine inanmadığını sürekli söyleyen Erdoğan'ın açıklamaları bir kez daha göstermiştir ki ülkemizde her gün üç kadının öldürülmesini sorun olarak görmemektedir. Kendisi bir ezber tutturmuş; her ölümü fıtrata bağlayıp sorumluluktan kaçıyor. Kadın cinayetlerine bakış açısının "öldürülmek kadınlığın fıtratında var cümlesinde saklı olduğu belli. Eşitlik talebini kadının bedeni üzerinden değerlendirerek yine kadınları annelik tanımı içinde sınırlıyor. Kadını narin, zayıf, güçsüz gibi nitelemelerle ötekileştiriyor."