Erdoğan'ın etkinliğine katılmak istemeyen minibüsçülere dernek tehdidi

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, Gebze - Harem Dayanışma Derneği yönetiminin, bu hatta çalışan minibüsçülere yolladığı mesajı gazetecilerle paylaştı. Yarkadaş tarafından paylaşılan mesajda "Etkinliğe katılım sağlamayan araçlara ceza işlemi uygulanacaktır'' yazıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, insanların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın etkinliklerine zorla götürüldüğünü ifade etti. İstanbul'da bir grup yerel gazeteciyle buluşan Yarkadaş, kendisine bir minibüsçü esnafının yolladığı mesajı gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Gebze - Harem hattında çalışan minibüsçülerle buluşacağını belirten Yarkadaş yaptığı konuşmada "Telefonuma bu sabah çok sayıda mesaj geldi. Bu mesajları daha önce ziyaret ettiğim ve telefon numaramı bıraktığım esnaflar bana iletti. Mesajları esnafa yollayan kurum, Gebze - Harem Dayanışma Derneği... Bu dernek, Erdoğan'ın etkinliğine katılım sağlanmasını istiyor. Mesajda, (her araçtan en az bir kişinin katılımı mecburidir. Katılım sağlamayan araçlara cezai işlem uygulanacaktır)yazıyor.''

Mesajı basın mensuplarıyla paylaşan CHP'li Yarkadaş, "Miting meydanlarında kalabalıkların nasıl toplandığı bir kez daha görülüyor. Dünyanın hiçbir yerinde kimseyi etkinliğe ya da mitinge katılmaya zorlayamazsınız. Bu ancak, diktatörlüklerde olur'' ifadesini kullandı.