Erdoğan'ın doktoru ile Emniyet el ele; hedef solcu öğrenciler

Tayyip Erdoğan’ın doktoru da olan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Sadettin Hülagü, Emniyet talimatıyla solcu ve muhalif 61 öğrenciye 80 soruşturma açtırdı.

Haber Merkezi

Kocaeli Üniversitesi gergin günler yaşıyor. Üniversitede sol, sosyalist, muhalif kimlikleriyle bilinen 61 öğrenciye, Rektörlük tarafından 80 ayrı soruşturma açıldı. Üniversiteliler hakkında açılan soruşturmalarda her bir öğrenci için ''2 dönem uzaklaştırma'' cezası isteniyor.

NELER OLMUŞTU?

2014’ün son günlerinde Kocaeli Üniversitesi'nde stant açıp bildiri dağıtan sol kimlikli muhalif öğrencilere, HEPAR'lılar “Size Umuttepe Kampüsü'nde yer yok” diyerek saldırmış, öğrencileri tehdit etmişlerdi. Yaşanan arbedenin ardından, özel güvenlik birimleri ve polisler elbirliğiyle üniversitelilerin stantlarını dağıtmışlardı.

Ertesi gün ise “Noel İslama aykırıdır” diyerek üniversitede nefret suçu işleyen Anadolu Gençlik Derneği üyelerine “Üniversitelerde gerici ve ayrıştırıcı çalışma yapılamaz. Üniversiteler bilim yuvalarıdır” diyerek karşı çıkan sol kimlikli muhalif öğrencilere, yine özel güvenlik birimleri ve polisler birlikte saldırmış, 18 öğrenciyi gözaltı alınmıştı.

VALİLİK TALİMATIYLA SORUŞTURMA

Tüm bu yaşananların ardından Kocaeli Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nün talimatıyla, 61 öğrenciye toplam 80 ayrı soruşturma başlatıldı. Her öğrencinin 2’şer dönem okuldan uzaklaştırılmaları istendi. Tayyip Erdoğan’ın doktoru olarak da bilinen ve geçen Kasım ayında Tayyip Erdoğan tarafından atanan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Emniyet’in talimatını emir telakki ederek soruşturma sürecini başlattı.

BERKİN ELVAN ANMASINA DA İZİN VERMEMİŞLERDİ

Prof. Dr. Hülagü'nün Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından özel güvenlik birimlerinin üniversiteliler üzerinde baskı kurmak istemesi gözlerden kaçmıyor. Kısa bir süre önce de özel güvenlikler personeli, üniversite içerisinde Berkin Elvan'ı anmak isteyen üniversitelilere saldırmış, Berkin Elvan afişlerini yırtmıştı.

ÖĞRENCİLERDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Kocaeli Üniversitesi'nde polisler o kadar etkin bir rol oynuyor ki, Emniyet 'soruşturma açın’ talimatı veriyor. Üstelik Emniyet eliyle açılan soruşturmalarda somut ve hukuki delil bulunmamasına rağmen sadece muhalif öğrencilere soruşturma açılıyor.”