Erdoğan'dan 'yetkimi kullanırım' tehdidi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şahsım üzerinde spekülasyon yapanlar şunu bilsinler atamayla gelen bir Cumhurbaşkanı değilim. Yetkilerimi kullanırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'de konuştu. "Türkiye'nin gücünü test etmeye kimse kalkmasın. Bedelini ağır öderler" diyen Erdoğan, "Şahsım üzerinde spekülasyon yapanlar şunu bilsinler atamayla gelen bir Cumhurbaşkanı değilim. Yetkilerimi kullanırım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Birileri çıkıp şunu söyleyebiliyor; Beştepe yasal çizgileri içine çekilsin filan deniliyor. Ben gayri yasal mı çalışıyorum? Ha, eğer sussun, otursun, hiç konuşmasın deniliyorsa, ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Onun için de olması gereken neyse onu yapmaya mecburum" dedi.

Erdoğan, "Şu paralel yapı ile mücadelede sizden özel bir gayret bekliyorum. Bunlara bu dersi vermeniz lazım. Bunlar bu milleti parçaladılar. Terör örgütüne oy verecek kadar şuurdan, izandan uzak hale geldiler. Bu yapıya gerekli dersi hep birlikte vereceğinize inanıyorum" diye konuştu.

'İNLERİNE GİRECEĞİZ'

Konuşmasında cemaatle kavgasına da yer veren Erdoğan, "Ben yurtdışına gittim, 17-25 Aralık’taki o malum grup kaçtı dediler. O zaman başbakanım. Geldim, İstanbul’da havalimanında yüz bini aşkın insan karşıladı beni. Bunu söyleyenler Gürcistan’a kaçtı, oradan Ermenistan’a kaçtı, şimdi de Almanya’da. Nasıl ki Romanya’ya kaçırılanlar getirildi. Daha önce dedim ya, inlerine gireceğiz, alıp getireceğiz. Almanya, kırmızı bülten çıktığı andan itibaren bunları bize ya verecek, vermediği takdirde de Almanya’nın bizden istediği suçluları hiçbir zaman onaylamayacağım" dedi.

'ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA HERHALDE KARAR AŞAMASI'

Koalisyon süreciyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Cumhurun, halkımın verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırım, Yetkimin alanlarının ne olduğunu iyi bilirim. Ben şuanda yetkiyi sayın Başbakan’a verdim. Sayın Başbakan birinci görüşmeyi yaptı, ikinci görüşmeyi yaptı" dedi.

Erdoğan, "Önümüzdeki hafta bu sürecin herhalde karar haftası olacaktır, öyle görünüyor" ifadelerini kullandı.