Erdoğan'dan yeni atamalar: Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, Alev Alatlı...

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Erdoğan'ın atadığı üyeler arasında Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, Alev Alatlı gibi isimlerin yanı sıra Fethullah Gülen cemaatinin kapatılan yayın organı Zaman gazetesi yazarı da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'na üyeler atadı.

Listeyi kendisine yakın isimlerle dolduran Erdoğan, Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, Alev Alatlı gibi isimlere kurulda yer verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre en dikkat çeken atamalar, Ekonomi Politikaları Kurulunda gerçekleşti.

Ekonomi kuruluna atananlar arasında Erdoğan’ın başdanışmanları Cemil Ertem ve Yiğit Bulut yer aldığı görülüyor. Ayrıca eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de ekonomi kurulunda yer aldı.

BAYKAL'IN PRENSİ DE KURULDA

Öte yandan listede dikkat çeken diğer bir isim ise Korkmaz Karaca… CHP’lilerin yakından tanıdığı Karaca, son olarak Erdoğan’ın yanında yaptığı "Rabia" işareti ile kendini çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca gündeme gelmişti.

Karaca siyasi hayatına ilk olarak Anavatan Partisi’ne yakın Arı Grubu’nda başladı. Daha sonra Cem Boyner’e yakın isim oldu. Sonra Mustafa Sarıgül’ün yanında yer aldı ve CHP’ye geldi. Deniz Baykal’a yaklaştı ve CHP’nin Parti Meclisi’ne girdi.

“Baykal’ın prensi” denilen Korkmaz Karaca, Erdoğan’ın yanında saf tuttu. Öyle ki Erdoğan’ın seçim programlarını adım adım takip etti. Bu kez Erdoğan ve AKP’nin yönetimdeki isimlerle “Rabia” işareti yapıp, fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

AYDIN DOĞAN’IN DAMADI DA ATANDI

Öte yandan işadamı Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ’ın eşi iş adamı Mehmet Ali Yalçındağ’n da Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kuruluna atanması dikkat çekti.

Aydın Doğan’ın ismi son olarak Doğan Medya Grubunu, Demirören ailesine satmasıyla gündeme gelmişti.

'DERİN TARİH' YAZARI 'BİLİM' KURULUNDA!

Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu'na atanan Prof. Dr. Mehmet Çelik, sık sık Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretlerin edildiği "Derin Tarih" isimli derginin yazarı. Çelik bir dönem hükümete yakın Güneş gazetesinde de köşe yazarlığı yaptı. Çelik, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini de yürütmüştü.

'FETÖ'YÜ SAVUNAN İSİM EĞİTİM KURULUNDA

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'na seçilen isimlerden birisi Ahmet Gündoğdu. Gündoğlu eski AKP milletvekili ve 12 yıl hükümete yakın Eğitim Bir-Sen ve 7 yıl hükümete yakın Memur-Sen Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Gündoğdu, Memur Sen Başkanı olduğu dönemde alevi çocuklarının imam hatiplere gönderilmesi gerektiğini savunmuştu. 

Ahmet Gündoğdu, 2011 yılında "Fethullah Hoca cemaatinin de Türkçe olimpiyatları ve Türk okullarıyla yaptığı hizmetlerin tartışmaya açılmasını doğru bulmuyoruz. Bu hizmetlere destek olamayanlar bari gölge olmasınlar" demişti.

KAPATILAN ZAMAN GAZETESİ YAZARI KURULDA

Erdoğan’ın Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’na atadığı isimler dikkat çekici. Erdoğan’ın kurula atadığı isimler şöyle: Alev Alatlı, Hükümete yakın Akşam gazetesi Havva Hümeyra Şahin, Hülya Soydan Koçyiğit, "FETÖ"nün kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarı Prof. Dr. İskender Pala, Mehmed Özçay, Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Rasim Özdenören, Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç.