Erdoğan'dan Türkiye'ye getirilen polislere: Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'da gerçekleşen "Tokatlılar buluşması"nda konuşma yapıyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'da Tokatlılar buluşmasında yaptığı konuşmada başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulması iddiasıyla Romanya'dan getirilen iki polisle ilgili gönderme yaparak "Niye kaçıyorsunuz yoksa bir suçunuz kalın burada. Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız" diyerek seslendi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde

"15'lilerden ve tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Ben hiçbir şehidimizin kanının boşa akmadığına inanıyorum. Bugünkü 15'lilere düşen Çanakkale ruhunu asla unutmamak, unutturmamaktır. O yüzden çocuklarımızı mutlaka Çanakkale Şehitliği'ne götürelim. Çanakkale'yi hala anlamayanlar var. Halbukü Selahaddin'in, Sultan Fatih'in verdiği mücadelenin devamıydı. O anneler oğulları için dağlanmak yerine, yüz binlerin namusunu kurtardı diye seviniyorlardı. Paralel yapılanmasına karşı verdiğimiz mücadele de aynı tarihi sürecin bir parçasıdır. Şimdi soruyorum 'Ey imamlar niye kaçıyorsunuz?'. Bunlar arkasında saf tuttuğumuz imamlar değil ha. Bunlar farklı suçları olan imamlar. Niye kaçıyorsunuz yoksa bir suçunuz kalın burada. Nereye kaçarsanız kaçın sizi bulacağız.Bakın Romanya'da yakalandılar.

Yani başbakanın ofisine böcekleri yerleştirmek suretiyle, kalkıp da başbakan hangi bakanla, başbakanla neyi konuşuyor bunu takip etmek isteyenler siz değil miydiniz? Madem dürüstsün, sen başbakanın yanında bir görevlisin ya, sen ne zamandan beri ajanlığa casusluğa başladın? Nereye kaçarsanız kaçınız sizi bulacağız. İşte Romanya’ya kaçtınız orada yakalandınız. Dedik ya, bunları inlerinden çıkaracağız. Ve şimdi inlerinden çıkarılıyor. Bu yapıyla mücadele milletimizin kaderinde var.

Bu mücadelede milletimiz yanımızda. Bu mücadelede bize eğilmek yakışmaz. Biz sadece rükuda eğiliriz. Çanakkale'deki, Kutul Amare'de verilen mücadelemiz sonunda Türkiye Cumhuriyet'ini kurduk. Cumhuriyet bizim ilk değil son devletimizdir. Darbeler, vesayetler geride kaldı. Cumhurbaşkanını siz seçtiniz. Parlamenter sistem bekleme odasına girdi. 7 Haziran seçimini yeni anayasa için bir fırsata çevirmeliyiz.

Yeni anayasa ile yeni Türkiye'nin temel taşları oluşacak. Bizim hıza ihtiyacımız var. Karar sürecini hızlandırmamız lazım. 3-4 trilyon dolar milli geliri yakalamamız lazım. İman öyle bir şey ki tekeden bile süt çıkartır. Birileri ülkemizi bölmenin derdindeler. Bu olaylarda milletimizi paramparça etmek isteyenleri 6-7 Ekim olaylarında gördük. İnsanlar öldürülürken, arabalar yakılırken ne bekliyorlardı? İç güvenlik yasasından rahatsızlar. Neden iç güvenlik yasası bunlar performansını düşüerecek. Tokatlı kardeşlerimizin de tüm Türkiye gibi yeni Türkiye'yi desteklediler."