Erdoğan'dan Slovakya'da 'balkon' konuşması: Ülkemizi bölme gayreti içindeler

Erdoğan, Slovakya'da kaldığı otelin balkonundan yaptığı konuşmada "Türk kardeşimin de, Kürt kardeşimin de Arnavut'un da Boşnak'ın da sorunu vardır. Mesele ülkemizi bölmenin gayreti içindeler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç AB ülkesini kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olarak bu gece Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya geldi. Erdoğan, Slovakya'da kaldığı otelin önünde toplanan kalabalığa otelin balkonundan kısa bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Artık bize şu anda giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek şunu bilmenizi istiyorum ki yeni bir idari yapılanma sistemidir. Ama burada bir şey var. Fikirdaşlık. 1 ya 400 ki onunla parlamentoda bu işi çözmek. İkincisi halka gitmek. Bunu hazırlamak için de durmak yok yola devam. Bunu halletmemiz lazım."

'MESELE ÜLKEYİ BÖLMEK'
"Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayağımızın altına aldık biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Türk kardeşimin de, Kürt kardeşimin de Arnavut'un da Boşnak'ın da sorunu vardır. Mesele ülkemizi bölmenin gayreti içindeler. Biz dayanışma içinde olacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Hani Rabia diyoruz ya bu işte."