Erdoğan'dan skandal atama: HSYK'ya TÜRGEV takviyesi

HSYK’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Aysel Demirel'in aynı zamanda TÜRGEV’in de Genel Kurul üyesi olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla birlikte gündemden düşmeyen TÜRGEV bu kez HSYK'da tartışmalara neden oldu. TÜRGEV'in Genel Kurul üyesi olan Aysel Demirel HSYK'ya atanırken CHP Konya Milletvekili Atilla Kart konuya ilişkin Meclis'e soru önergesi verdi.

TÜRGEV'in adının pek çok yolsuzlukla yan yana geldiğini belirten Kart " Hal böyle iken; HSYK Üyesi konumunda olan bir Kişinin, TÜRGEV Üyeliğini sürdürmesi,  en başta hem mesleki etik ve hem de ahlaki olarak başlı başına bir zaafiyettir ve sorgulanması gereken bir haldir" dedi. Bu durumun Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 68. ve Anayasa'nın 159/6. maddesine açıkça aykırı olduğunu belirten Kart "Tüm bu aykırılıklara ve ihlâllere rağmen; HSYK Üyeliğinin sürdürülmesi en başta HSYK’nun Kurumsal kimliği için zaafiyetten öte, şaibe boyutlarına ulaşan bir haldir. Böyle bir durumun sürdürülmesi kabul edilemez" dedi.

Kart'ın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şu şekilde: Anayasal ihlâl niteliğinde olan, HSYK’nun Kurumsal kimliğini ve saygınlığını zedeleyen bu ihlal hakkında görevinizin gereğini yapacak mısınız? Yoksa, Cumhurbaşkanının tasarrufu  olması sebebiyle, bu anayasal ihlâlin sürdürülmesine göz mü yumacaksınız?