Erdoğan'dan sağlam analiz: 'IŞİD'le değil Esed'le mücadele edilmeli', 'Türkiye, Afrika ülkesidir'

Erdoğan Bursa'da katıldığı Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreninde yaptığı konuşmada "ilginç olmayan" değerlendirmelerde bulundu.

Haber Merkezi

Bursa'da katıldığı törende konuşan ve "Türkiye hem bir Avrupa hem bir Asya hem bir Afrika ülkesi olma vasfına sahip tek ülkedir" diyen Tayyip Erdoğan ülke ve dünya gündemine ilişkin artık kendisi için ilginç olarak değerlendirilemeyecek açıklamalarda bulundu.

ESAD TAKINTISI...

Suriye'de IŞİD'le mücadele etmenin yolunun "Esed'le mücadele" olduğunu belirten Erdoğan, "Esed'in devlet terörüne sessiz kalınarak Suriye sorunu çözülemez" dedi. Suriye'ye müdahale eden ülkelerin Suriye halkının huzurunu sağlamak gayesinde olmadığını belirten Erdoğan konuyu Türkiye'nin paravan grup olarak kullandığı Bayırbucak Türkmenlerine getirdi. Rusya'nın bu gruba karşı hava saldırısında bulunmasının iyi niyetli olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Erdoğan, "o bölgede DAEŞ yok, bunu Putin'e bizzat söyledim" dedi.

DEVLET TERÖRÜNDEN BAHSETMİŞKEN...

Devletin PKK'ye karşı operasyon bahanesiyle başta Diyarbakır, Van ve Mardin'de olmak üzere geniş bir bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasakları ve sivil halkı da hedef alan şiddet ve baskı politikalarını değerlendirirken Erdoğan şunları söyledi: 

Devlet bölge insanının yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Terörle mücadelede en güçlü desteği bölge halkından alıyoruz.

"EREN ERDEM İRAN'IN SAFINDA"

Konuşmasında yine CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i hedef alan Erdoğan, "tüm siyasetçilere eşit mesafedeyim ama ülkeme iftira atıyorlar" dedikten sonra Erdem'in "İran'la Türkiye savaşsa İran safında yer alırım" dediğini iddia etti. Bu şekilde örtük mezhepçilik yapmayı da ihmal etmeyen "tüm siyasetçilere eşit mesafedeki" Cumhurbaşkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da hitaben de şunları söyledi:

Genel başkandan da bir şey duymuyoruz. Bunu siyaset zannedenler, bu ülkeye çok ciddi zarar veriyor. Milletimiz bunlara gereken dersi her fırsatta veriyor. Bizim diyecek sözümüz kalmadı.