Erdoğan'dan Öcalan'ın mektubuna ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen mektuba ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan'a ait olduğu belirtilen ve 23 Haziran'da HDP'ye tarafsızlık çağrısı içeren mektuba ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan "Özellikle Demirtaş'ın 7 ayrı açıklaması var. Bu açıklamayı bizler de öğrendik. Çok açık ve net şu anda CHP'nin adayına bu desteği açıklıyor. Çok ilginç olan nedir? Burada Apo'nun yaptığı açıklamadır" dedi. Erdoğan, sözkonusu açıklamaya iktidarın katkısı olup olmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

'ÖCALAN'IN ÇOK SERT AÇIKLAMALARI VAR'

"Olaya ben şöyle bakıyorum. Bizim derdimiz o değil çünkü oralardan bize ne gelir ne gelmez bunları az çok kestiriyoruz. Şimdi burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savaşında HDP-PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru bir kayma gösteriyor. Hatta daha da ileri, dağ da bu işin içerisinde. Ben bunu biraz daha ileri taşıyorum Avrupa da. Şimdi bu süreç içerisinde tabii Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor ve bununla ilgili de çok sert açıklamaları var. Yani Demirtaş’a hesap sormaktan tutun da dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Yani onların kendisine ihanet ettiği inancında. Onların bu ihaneti sebebiyle onlara karşı kesin bir tavrı var" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada 'eğer siz beni destekliyorsanız, benim arkamda olan bir partiyseniz ne oraya ne şuraya değil siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi bir yere değil kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız' diye bir havanın içinde. O anlaşılıyor. Tabii biliyorsunuz PKK'nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor. Bir kanadı üçüncü yol diyor. Şimdi bir de o ortaya çıktı, o da ilginç. Hamdolsun Binali Bey'in bunların hiçbiriyle ne ilgisi ne alakası yok. Biz sadece MHP ile kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı ile bu süreci götürüyoruz. Bununla ilgili bir desteğin gelemeyeceğini herkes biliyor. Ben derim ki burada bir liderlik mücadelesi var. Öcalan, Demirtaş'a ve dağa mesajlarını veriyor. Siyasetçi olarak ister istemez bu konularla belli ilgimiz olur. Kürt kardeşlerimin istismarına üzülürüm. Bölücü terör örgütünün listelerini dağın başında yapıp meclise gönderdiği milletvekilleri sizin hangi yaranıza merhem oldu. Böyle bir şey yok. Bunlarla iş tutanları biliyoruz. Bunlar görsel yazılı medyada yer aldı. PKK'nın desteğinden beslenen partilere oylarınızı vererek zayi etmeyin diyorum."