Erdoğan'dan kriz sonrası 'ittifak' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü karşılıklı açıklamalar sonrası kriz halini alan AKP-MHP ittifakına ilişkin konuştu. Erdoğan, 'Temelini Cumhur İttifakı'nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılıklı açıklamalar sonrası kriz halini alan AKP-MHP ittifakına ilişkin konuştu.

Erdoğan, Ekotürk televizyonunda yaptığı açıklamada, ittifak konusunda kendisinin ve Bahçeli'nin görevlendirdiği isimler görüşmeleri sürdürdüğünü açıkladı.

"Bu arada bizim de Sayın Bahçeli ile bir araya gelmek suretiyle atacağımız adımlar var ama henüz somut olarak ‘şu şöyle olacak, bu böyle olacak’ diye bir şey yok" diyen Erdoğan, "Temelini Cumhur İttifakı’nın oluşturduğu anlayışı koruyacağız, onu devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

GERİLİM ARTMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şimdi birileri çıkarmış 'af'... Ne affı? Eğer benim mağdurum, mazlumun bu noktada 'tamam ben affettim' diyorsa, bu ayrı konu ama biz  asla. O zaman adil bir iktidar olamazsınız. O zaman adaletle hükmeden bir iktidar  olamazsınız" sözlerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır" yanıtını vermişti.