Erdoğan'dan ilk açıklama: Güvenlik güçlerinin silah bırakılması bekleniyorsa bu bir hayaldir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Öcalan'ın PKK'ye yaptığı "silah bırakma" çağrısını değerlendirdi.

DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a ziyareti öncesinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında, bugün öğlen saatlerinde AKP ve HDP tarafından yapılan "PKK'nin silahı bırakma" çağrısını değerlendirdi.

Erdoğan, bir gazetecinin silah bırakma çağrısıyla ilgili, sorusu üzerine "Çağrılar güzeldir ama asıl olan uygulamadır. Silahı bırakması gereken terör örgütü mensuplarıdır, güvenlik görevlilerimizin bunu bırakması bekleniyorsa ham hayaldir. İmralı'ya gidenlerin açıklaması farklı, eş başkanın yaptığı açıklama farklı. İki maymun oynanıyor" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Demokratik açılımla beraber başlayan bir süreçtir. Hasretle beklediğimiz bir çağrıdır. Aslolan uygulamadır. Seçim öncesi veya seçimlerde ne kadar yansıyacak. Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yansımadı. Yapılan bu açıklamaların arkasında durulur. Silahı bırakması gereken bölücü terör örgütüdür. Burada güvenlik güçlerinin silah bırakması ham hayaldir. kalkıpta asker, polis silah bıraksın diyorlarsa böyle saçmalık olmaz. Teröre bir teşebbüs yoksa güvenlik güçlerimiz de buna tevessül etmez. İkili bir durum söz konusu. İmralı'ya gidenlerin açıklaması başka. Eş başkanın açıklaması başka. Bunların oturmuş bir ilkesi yok. İlkeli olsalar Yalçın Bey'e giden heyetle eş başkanın açıklaması aynı olurdu. Bunların kendini check etmesi gerekir. Başbakanlığımın döneminden bu yana yapılan açıklamalar aynıdır. Silahlar bırakıldıktan sonra huzur ve refah dönemi gelecektir. Ne istendi de verilmedi. Asimile, ret, inkar biz kaldırdık. OHAL'i biz kaldırdık."