Erdoğan'dan Cumhuriyet'e: Bu casusluktur, ajanlıktır

Erdoğan'a göre, Suriye'deki İslamcı çetelere silah taşıyan MİT tırlarına ait görüntülerin yayınlanması, "Casusluk ve ajanlık."

Cumhuriyet gazetesinin MİT tırlarının silah taşıdığını kanıtlayan görüntülerin yayınlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez konuştu.

Görüntülerin yayınlanmasını "spekülasyon" olarak nitelendiren Erdoğan, "Utanmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiğimiz yardım üzerinden spekülasyon yapıyorlar. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını verecekler" ifadelerini kullandı.

Yenikapı'daki Fetih kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının MİT tırlarına ilişkin kısmı şöyle

"Utanmadan Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiğimiz yardım üzerinden spekülasyon yapıyorlar. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını verecekler. Düşün artık milletin yakasından. Kamikaze gibi saldırıp durduğunuz yeter. Bu vatan, toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bunu bilesiniz, yolumuza inançla, kararlılıkla devam ediyoruz, devam edeceğiz ve asla bunlara böyle bir tavizi vermeyeceğiz. Milletimize bağlı olduğumuz derin aşkla, sevgiyle 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz."