Erdoğan'dan 'Ak Saray' yorumu: Anlayamazsınız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, birden fazla yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşa ettirdiği ‘Ak Saray‘ı, bu kez ”Küçük düşünenler, bu tür eserler ortaya koyamaz” sözleriyle savundu.

Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun aktardığına göre, Erdoğan Afrika ziyaretinden dönüşte, uçakta ‘Ak Saray‘la ilgili soruları yanıtladı. SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa ettirdiği binanın "Türk milletinin sarayı" olduğu tezini tekrarlayan Erdoğan, dev yapıdan 'eser' diye söz ederek, ”Bizim amacımız bu millet için kalıcı bir eser bırakmaktı” dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konutu olan Beştepe’de halen inşa edilmekte olan yapı hakkında da, ”Medyadaki bazı haberlerde, işi iyice abartıp, 150 odadan söz edenler var. Halbuki 15-20 civarında” dedi.

KÜÇÜK DÜŞÜNENLER

İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Atatürk’ün ‘Florya’daki o muhteşem köşk‘ünde oturmamış olmasını ‘örnek‘ gösteren Erdoğan, ”Konut meraklısı değilim. Konut da Cumhurbaşkanlığı Sarayı da ihtiyaca binaen, kalıcı bir eser bırakmak için yapılmıştır. ‘1000 odası’ var diyorlar. Olacak elbet. Küçük düşünenler, bu tür eserler ortaya koyamaz” ifadelerini kullandı.