Erdoğan'dan adrese teslim atama sonrası şimdi de kişiye özel düzenleme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’ne atadığı İzzet Alagöz'ün ortağı olduğu firmanın EÜAŞ'tan iş aldığı ortaya çıkmıştı. Tepki çeken atamaya ilişkin yeni bir düzenleme yapılırken, karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’ne atadığı İzzet Alagöz’ün, devlete ait olan TEMSAN A.Ş. ile 2016 yılında ortak bir şirket kurduğu, şirketin ortaklık yapısında özel sektör payının yüzde 60, kamu payının yüzde 40 olarak belirlendiği ve bu şirket aracılığıyla EÜAŞ ile iş yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Alagöz'e, yönetiminde yer aldığı şirkete EÜAŞ Genel Müdürü sıfatıyla "iş verme" yetkisi verilmesi tepki çekerken, konuyla ilgili bugün Resmi Gazete'de yeni bir düzenleme daha yer aldı.

Düzenlemeyle birlikte Alagöz'ün görevi başında kalmasını sağlayabilecek bir "ayarlama" yapıldı.

Resmi Gazete'de yer alan söz konusu düzenlemede, "Genel Müdür, kamu sermayeli veya kamu iştiraki olan doğrudan piyasa faaliyetleri ile ilgisi olmayan şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak görev alabilir" denildi.

Alagöz'ün yönetiminde yer aldığı şirketin EÜAŞ'tan iş aldığı düşünüldüğünde, düzenlemenin nasıl yorumlanacağı merak konusu.