Erdoğan'dan adrese teslim atama: Artık kendi şirketine iş verecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’ne atadığı İzzet Alagöz'ün ortağı olduğu firmanın EÜAŞ'tan iş aldığı ortaya çıktı. Alagöz, artık ortağı olduğu firmaya iş verecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’ne atadığı İzzet Alagöz’ün, EÜAŞ’ın işlerini yapan TEMSAN’la ortak şirketi olduğu ortaya çıktı.

EÜAŞ Genel Müdürlüğü’ne atanan Alagöz’ün sahibi olduğu NİCE Mühendislik Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. devlete ait olan TEMSAN A.Ş. ile 2016 yılında ortak bir şirket kurdu. Söz konusu şirketin kuruluşu Sayıştay raporlarında da yer alırken, şirketin ortaklık yapısı özel sektör payı yüzde 60, kamu payı yüzde 40 olarak belirlendi. “TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri A.Ş. adıyla kurulan şirkette Alagöz, yönetim kurulu üyesi olurken, şirketin iş yaptığı referanslarının başında EÜAŞ geliyor. 

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, CHP Parti Meclisi üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Alagöz’ün EÜAŞ’ye atanmasının “skandal olduğunu” belirterek, “Alagöz, EÜAŞ’nin genel müdürü olarak bundan sonra EÜAŞ’nin işlerini kendi özel şirketine mi verecek? Bu nasıl bir mantıktır? Resmen EÜAŞ, genel müdüre peşkeş çekilmiş, kuzu kurda teslim edilmiştir. Bu atama insanların aklıyla dalga geçmektir. Eğer Cumhurbaşkanı, bu ilişki ağını bilmiyorsa kendisini yanıltıyorlar. Ama bilerek bu atamayı yaptıysa daha da vahim bir durumdur” dedi.

Öztunç, “Bir yandan özel bir firmanın sahibi olacaksınız, öbür yandan EÜAŞ’ye atanacaksınız. Bu durumu Enerji Bakanı sindirebiliyorsa burada daha büyük bir sorun var demektir” diye konuştu.