Erdoğan'dan ABD'ye: Kongreye mongreye gerek yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayisine ilişkin yaptığı konuşmada ABD'ye tepki gösterirken "Biz stratejik müttefik değil miyiz, model ortak değil miyiz? Sana geldiği zaman, 'model ortağız', diyorsun, 'kongreden geçmesi lazım' diyorsun. İstedikleri yerde kongreye mongreye gerek yok" diye konuştu.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği"nce düzenlenen "28 Şubat'lar Bin Yıl Sürmez" programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat konuşmasında, "Paralel devlet yapılanması 28 Şubat darbecilerinin yapmak istediğini hizmet kılıfıyla, cemaat görüntüsü altında yapmak isteyen bir yapının adıdır. Ondan 17-25 Aralık hadisesine darbe teşebbüsü diyoruz" dedi.

Erdoğan: "27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 17-25 Aralıklar'a kimse teşebbüs edemesin diye yeni Anayasa, başkanlık sistemi diyoruz" ifadelerini kullandı.

NİYE BİZE BUNU YAPIYORSUNUZ?

Erdoğan, savunma sanayinde Türkiye'nin çok önemli projeleri hayata geçirdiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

Pek çok önemli projeyi hayata geçirdik. Hala aşamadığımız engeller, hala aşamadığımız sorunlar var. Silahlı kuvvetlerimizin dışa bağımlılığını yüzde 50'nin altına indirmiş vaziyetteyiz. Bunun daha da ileri gitmesi gerekiyor. Yeni ürün üretiyorsunuz parçalarından birini de dışardan alıyorsunuz. Sonra bu ürünü dostunuz olan ülkelere satmak istediğinizde, bir anda karşınıza, dışarıdan alıp kullandığınız o parçanın lisansörleri çıkıyor. 'Hayır' diyorlar. 'Bunu kendiniz kullanabilirsiniz'. 'Ama başka kimseye satamazsınız' diyorlar. Ya biz dost değil miyiz ? Biz stratejik müttefik değil miyiz, model ortak değil miyiz ? Niye bize bunu yapıyorsunuz? 'Kongreden geçmesi şart'. Tamam da bize olduğu zaman kongreye sormamızı sormuyorsun. Ama sana geldiği zaman, 'model ortağız', diyorsun, ' kongreden geçmesi lazım'. İstedikleri yerde kongreye mongreye gerek yok" diye konuştu.