Erdoğan'dan 6 TKP'liye 'hakaret' davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Kocaeli'de yaptığı miting sırasında TKP il binasından "Katil hırsız Erdoğan, Kocaeli'den defol" yazılı pankart asıldığı gerekçesiyle 6 TKP'li hakkında dava açıldı.

Haber merkezi

23 Mart 2014'te Tayyip Erdoğan'ın Kocaeli mitingi sırasında “Katil Tayyip Kocaeli'nden defol” yazılı pankart asılan TKP binasın basılmasının üzerinden 1 sene geçerken, pankart açan TKP üyeleri hakkında dava açıldı.

Kocaeli 2. Asliye Mahkemesi tarafından açılan davanın mağduru Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken, davanın açılış sebebi ise "hakaret" olarak belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın katılacağı Kocaeli mitingi öncesi bütün sokaklar polisler tarafından kesilmiş ve birçok siyasi kuruluş ve bürosunun bulunduğu Belediye İş Hanı önü çevik kuvvet tarafından polis ablukası altına alınmıştı. 

Miting sırasında açılan pankartı indirmek için çok sayıda çevik kuvvet ve itfaiye ekiplerinin geldiği TKP il binasındaki ilk pankart, alt kata giren sivil polislerce indirilmişti. İndirilen pankartın yerine yeni pankart asılmasıyla polis TKP il binasına girmiş, bina içindeki bütün pankartlara el koymuştu.

MAĞDUR ERDOĞAN

Dava hakkında görüşü aldığımız Komünist Parti üyesi Berkay Turgut, "Bu bir siyasi faaliyetti. Polis zor kullanarak binamıza geldi ve arama yaptı. Bina içerisindeki bütün pankartlara el koyan polisler bizi gözaltına almaya çalıştı. Ancak avukatlarımızın yanımıza gelmesiyle gözaltı işlemini gerçekleştiremediler" ifadelerini kullandı.

Aradan geçen 10 ay sonrasında  ‘hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın mağduru Cumhurbaşkan'ı Erdoğan oldu. 

Kocaeli 2. Asliye Mahkemesi tarafından açılan davanın önümüzdeki günlerde görüleceği öğrenildi.