Erdoğan'a hakaret iddiasına jet soruşturma

Komünist Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Samet Kaya hakkında Facebook'ta "hırsız, katil Erdoğan" yazılı bir afiş paylaşmasından iki gün sonra soruşturma açıldı.

Komünist Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı ve Birleşik Haziran Hareketi Burdur delegesi Ümmet Samet Kaya hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla açılan soruşturma, savcıların işi gücü bırakıp sosyal medya takibine başladığını düşündürdü. 17 Şubat'ta Komünist Parti imzalı ve üzerinde "hırsız, katil Erdoğan" yazan bir görseli Facebook sayfasında paylaşan Kaya, 19 Şubat'ta Emniyet'e çağrıldı. 

Konu hakkında bilgi almak için Emniyet'e giden Komünist Partililer, polislerin bilgi vermemesi üzerine savcılığa gitti. Komünist Partililer burada Kaya hakkında "Facebook'ta Cumhurbaşkanına hakaret" üzerine soruşturma açıldığını öğrendi.

Konuyla ilgili soL'a konuşan Ümmet Samet Kaya, "Ben sadece Komünist Parti'nin resmi Facebook sayfasındaki gönderiyi paylaştım bu saldırı bana değil Komünist Parti'ye yapılmıştır" dedi ve yarın Emniyete ifade vermeye bütün partililerle beraber gideceğini belirttikten sonra Cumartesi günü Erhan Nalçacı'nın katılımıyla yapılacak olan soL toplantısına çağırdı.

SAVCILAR HER YERDE TEYAKKUZDA

Bir başka soruşturma haberi de Bandırma'dan geldi. Facebook sayfasından "hırsız, katil Erdoğan" yazılı afişi paylaşan bir Komünist Parti üyesi hakkında, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Aynı başlıkta Adana ve Salihli'de de gelişmeler yaşandı. Adana Emniyeti, Okul ve Ülke dergisinin üzerinde "Hırsızı, Katili, Yobazı Kovala" logosu bulunan 5 Ocak 2015 tarihli sayısında yer alan "Hala Hırsız Hala Katil başlıklı yazı nedeniyle toplatılmasını istedi. 

Okul ve Ülke dergisinin 21 Ekim 2014 tarihli sayısı da Salihli Emniyeti'nin radarına takıldı. Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret edildiği, Davutoğlu ve Erdoğan'ın IŞİD'le ilişkili gibi gösterildiği gibi gerekçelerle Savcılığa şikayette bulundu.

Derginin Sorumlu Yazıişleri Müdürü ve Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Mehmet İnam, her iki konuyla ilgili bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde ifade verdi.