Erdoğan'a göre Ankara katliamı: 'Sınav ve sınama'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara katliamının bir "sınav ve sınama" olduğunu iddia etti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aksaray'da ortak basın açıklaması yapıyor.

Ankara katliamına ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin birliğine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha kınıyorum. Bu saldırı Türkiye'ye yapıldı. Saldırının hedefi oradaki vatandaşlarımızla birlikte milletimizin tamamıdır" dedi.

ERDOĞAN'A GÖRE KATLİAM: "SINAV VE SINAMA"

Erdoğan; "Biz terörü, kendini nasıl tanımladığına, hangi ismi kullandığına, söylemine, yöntemine göre tasnif etmiyoruz, sadece bu sıfatla adlandırıyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaşmayan, terör karşısında, terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes, açık söylüyorum, teröre destek vermektedir. Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı'ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah'ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim" diyen Erdoğan; suçluların yakalanacağını iddia etti.

TOPU YİNE SURİYE'YE ATTI, KATLİAMI 'HER OLAY' İFADELERİYLE ANDI

Erdoğan; "Saldırıyla ilgili muhakkak ki bir hata bir eksilik vardır. Alınan istihbarata göre Suriye kaynaklı olduğuna dair istihbaratlar var" derken, istifa çağrıları hakkında ise "Her olayda istifa mekanizmasını çalıştırmak doğru değil. Eğer bir ihmal varsa gereken yapılır" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın "her olay" basitliğinde ele aldığı Ankara Garı önünde meydana gelen canlı bomba saldırılarında, 100'den fazla vatandaş yaşamını yitirdi.