Erdoğan, Yeni Şafak ve Akit'e saldırıyı şiddetle kınadı, Hürriyet'e saldırıya 'arbede' dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Kurulu'ndaki konuşmasına Yeni Şafak ve Yeni Akit adlı gazetelere yönelik saldırıyı "şiddetle kınayarak" başladı. Erdoğan aynı konuşmada AKP'lilerin Hürriyet'e saldırısını ise "arbede" diye nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜGİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın ilk açıklaması, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen saldırıya ilişkindi. AKP'li grupların onlarca kişiyle Hürriyet gazetesine düzenlediği saldırıyı, "arbede" diye niteleyen Erdoğan, gösterilen tepki için de "dünyayı ayağa kaldırdılar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine saldırılar oldu. Geçmişte bir gazetenin camlarının kırılması karşısında dünyayı ayağa kaldıranların bugün sergileyecekleri tavrı merak ediyorum. Yayınını beğenmedikleri için gazeteleri terör örgütünün hedefine koyanların tavrını da dikkatle izleyeceğim" şeklinde konuştu.

Erdoğan şunları söyledi: 

"Bu sabah İstanbul'da iki gazetemizin Yeni Şafak ve Yeni Akit'in binalarına molotofkokteyli ve silahlı saldırıda bulunuldu. Hamdolsun can kaybı yok. Gazetelerimizin binalarında sadece maddi hasar meydana geldi. Saldırıları şiddetle kınıyor, her iki gazetemizin sahiplerine, yöneticilerine, çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Geçmişte bir başka gazetemizin binasının girişindeki camları, silahlı saldırıyla molotofla falan değil arbede sırasında kırıldığı için dünyayı ayağa kaldıranların bu saldırılar karşısındaki tavırlarını dikkatle takip edeceğim. Bakalım buradaki tavır ne olacak, göreceğiz. Bu gazeteleri yayınlarını beğenmedikleri için kürsüden fırlatarak terör örgütüne hedef gösteren partinin mensuplarının da tutumunu yakından izleyeceğim."