Erdoğan Van'da konuştu: Siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'da açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan konuşmasında, "Biz Van'a sevdalıyız ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bizi kucaklayan Van'ı selamlıyorum.

Van'a yaptığımız yatırım miktarı 17 trilyon lira.

Van'daki Kürt kardeşlerimizi Türk'ten Laz'dan Çerkez'den ayırt etmedik.

Siz hizmet edenlere mi oy vereceksiniz yoksa musluklardan kat akıtanlara mı? Onlar musluklardan kan akıttılar, ama eleştiriler gelince bir baktık musluktaki kan değişmiş. Biz Van'a sevdalıyız, ama siz bizi anlamakta zorlanıyorsunuz.

2011'de kaybettiğimiz Kürt kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Depremde buraya geldik gece dolaşıyoruz Erciş Van, bakıyoruz ki ortada belediye yok.

ONLARIN RAHATSIZLIĞI KURAN'DAN

Birileri Kuran'ın Kürtçe mealini sizlerle paylaşmamdan rahatsız oldular. Terör destekli partinin eş başkanı dedi ki, bu bir tane basıldı. Diyanet hemen cevabını verdi ve dedi ki 10 bin Kürtçe meailli Kur'an'ı Kerim basıldı. Onların rahatsızlığının bizahiti Kuran'ın kendisinden kaynaklandığını biliyorum. Ne diyorlar: ''Okullardan zorunlu din dersleri kaldırılsın''

Kendilerine yeni Kabe'ler arayanları Kur'an elbette rahatsız eder. Kürt kardeşlerim dinine sahiptir. Öyle ise zerdüşlük dinini kendilerine din edinen yöneticilere gerekli cevabı verecektir diye düşünüyorum.

CENAZESİNDE GÖZLERİMİ ONLARI ARADI
12 Eylül darbesine imza atan şahıs geçtiğimiz günlerde öldü. Cenazesinde gözlerimiz 2010 yılında darbecilerin miraslarına sahip çıkanları aradı.

Gerek ÖSO'nun gerek Peşmerge'nin Kobani'ye girmesine biz müsaade ettik. Ey HDP sen kimsin ya. Çünkü Kobani'de DAEŞ'e gerekli dersin verilmesi gerekiyordu. DAEŞ de terör örgütü de Türkiye'yi suçluyor. Yaptığı sokağa çıkma çağrısı yüzünden 50 kişinin ölümüne sebep olanlar haktan hukuktan bahsediyorsa vicdanları kurumuş demektir.