Erdoğan: Ülkemizin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESK Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği yoktur dedi' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TESK Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

"Köksüz bir ağacın ayakta kalamayacağı gibi köksüz bir kurum da varlığını uzun süre sürdüremez. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen zarar görmedik. Ülkemizin adı birileri tarafından sürekli olumsuzluklarla anılmaya çalışılıyor. Türkiye geçmişte yaşadığı kimi darbelere rağmen tercihini her zaman tekrardan demokrasi tarafından kullanan bir ülkedir" diyen Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi konusunda herhangi bir eksiği olmadığını söyledi.

Erdoğan, "Ekonomimizi olumsuz yönde etkileyen tüm hadiseleri serbest piyasa ekonomisi dışına çıkmadan düzeltmenin mücadelesini veriyoruz" dedi. 

Kapatılan bakanlıklara dikkat çeken Erdoğan, "Kamu kurumlarından kirada olanlar bu kamu binalarına geçecek. Araç tasarrufuna gidilecek. Emekli ettiğimiz kadar personel alacağız, fazla personel almayacağız. Kamuda tasarrufa gideceğiz. İsraf değil üretim ekonomisine geçeceğiz. Özel sektör yatırımlarını, kamu özel sektör yatırımlarını tüm gücümüzle destekleyeceğiz. İthalat ihracat yapmayanların dövizle işi olmamalı. Faiz konusunda düşüncem aynı, değişen bir şey yok. Merkez Bankası ayrı, o kendi kararını kendi alır. Özel sektöre ait bankalar var, onlar da bu karara göre 50'lere varan faiz uygulaması yapıyor. Esnaf kardeşime soruyorum, bana söyler misin yatırımlarını neye göre yapacak?" diye konuştu.

Erdoğan, "Zaten özel sektör bankalarının bir çoğu kolay kolay bunlara kredi musluklarını böyle açmıyor. Ee Zaten yüzde 50’lere varan faiz oranları var. İçinizde böyle yüzde 50 kazanan var mı? Bu ancak esrar eroin tüccarlarında olur. Normalde olmaz. Bu gerçek ortada… TÜSİAD diyor ki faiz çok yüksek ben de diyorum ki bu yüksek faizi düşürelim. O zaman faiz denen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayacağız. Ben bugüne kadar Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon tahminlerini tutturduğunu görmedim" ifadelerini kullandı.

'İHALESİ YAPILAN AMA BAŞLAMAYAN PROJELERİ BİR KENARA KOYUYORUZ'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"İsraf ekonomisine değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz. Devam eden projeleri bitiriyoruz, ihalesi yapılmış başlamamış olanları oturup konuşup onlara başlamayacağız. Şu anda onları bir kenara koyuyoruz. Şu anki durum bunu gerektiriyor."