Erdoğan: Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP Kızılcahamam kampının kapanışında yaptığı konuşmasında 'Türkiye IMF’nin yardımına ihtiyaç duyacağı seviyeden çok ama çok uzaktadır. Ekonomik göstergelerimizin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok iyi konumdadır. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP Kızılcahamam kampının kapanışında konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Ak Parti medeniyetimizin ve tarihimizin kendine yüklediği bu büyük davayı hep ileriye taşımayı başarmıştır.

Biz ne rütbe ne mal derdine düşmeden mukaddes yükün hamalı olmaya talip bir kadroyuz.

Toplantımızın sloganında ne diyoruz tevazu ve samimiyetle ve gayretle önce millet önce memleket.

Bir kez daha büyük AK Parti ailesinin her bir ferdine davamıza sadakatli için teşekkür ediyorum."

'SIKINTIMIZ YANLIŞIMIZIN İFADE EDİLMESİ DEĞİL'

"İnsanlar gibi ülkeler ve partiler de sınamalara maruz kalırlar. Gün oldu sokaklarımızı karıştırmak istediler. FETÖ ihanet şebekesini kullanarak ülkemizi işgal etmek istediler.

Bizim sıkıntımız her hangi bir konudaki yanlışımızın ifadesi edilmesi değil.

Biz, en kritik dönemlerde düşmanlarımızın safında yer alanlardan, onların bize yönelmiş siyasi ve ekonomik silahlarına adeta cephane taşıyanlardan mustaribiz."

'GEZİ OLAYLARINDA...'

"Bizi üzüntüye gark eden zihniyetin en büyük temsilcisi ana muhalefet partisi CHP'dir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz, CHP’yi onların yanında görüyoruz. FETÖ ile mücadele ediyoruz. CHP’yi, onların yanında görüyoruz.

Yaşadığımız son hadiselerde yine benzer bir durumla karşı karşıya kaldık. Türkiye ekonomik bağımsızlığa karşı dik duruyor. CHP ne yapıyor ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bu fırsatçılık değil alçaklıktır.

Şansıma Ak Parti hükümetlerinin en çok gurur duyduğumu icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmamız olur."

'TÜRKİYE IMF DEFTERİNİ KAPATMIŞTIR'

"Türkiye 1960 darbesinin ardından IMF'nin eline düşmüş ve ak parti dönemine kadar kurtulamamıştır. IMF le yaptığımız 19 antlaşmadan Türkiye'nin ne kazandığını bilemiyoruz ama çok büyük siyasi kayıplar yaşamıştır.

Türkiye IMF’nin yardımına ihtiyaç duyacağı seviyeden çok ama çok uzaktadır. Ekonomik göstergelerimizin diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok iyi konumdadır.

Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır."