Erdoğan: Stratejik ortağımız bizi stratejik hedef haline getirdi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan kongresindeki konuşmasında ABD'yi kastederek, 'Stratejik ortağımız bizi stratejik hedef haline getirdi' dedi. Erdoğan sınır ötesi operasyonlara devam edileceğini kaydetti. Ankara'da düzenlenen kongrede Erdoğan, yeniden Genel Başkan seçildi.

Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 6. olağan kongresindeki konuşmasında ABD'yi kastederek, 'Stratejik ortağımız bizi stratejik hedef haline getirdi' dedi.  

AKP'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 6. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan Erdoğan, "AKP kağıt üzerinde 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir ama asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir" dedi.

​"17 yıl önce AKP'yi kurarken Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik" ifadesini kullanan Erdoğan, "AKP başlangıçtır, Hz. Adem'in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takipçisidir" diye konuştu.

Erdoğan, "Birileri bugün bize dövizle, faizle tuzak kurmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki, 'Oyununuzu gördük, meydan okuyoruz'" dedi.

"Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız" ifadesini kullandı.

Erdoğan "İçerdeki ihanet odaklarını da hayata geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya kalktılar, yargı darbesi yapmaya kalktılar, terör darbesi yapmaya kalktılar. Ülkemiz dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi yapmaya kalktılar. Siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar" dedi.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR

Sınır ötesi operasyonlara devam edileceğini kaydeden Erdoğan "Daha önce Cerablus'ta, El Bab'da, dün Afrin'de ne yaptıysak Suruç'tan Cizre'ye kadar olan sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız" diye konuştu.

KANAL İSTANBUL

Erdoğan "Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul, 43 kilometre. Her iki tarafında inşallah iki butik şehir oluşturacağız. Böylece Kanal İstanbul ile birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Türkiye'nin en büyük yatırımı olacak bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz" dedi.

1380 OYLA ERDOĞAN TEKRAR GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Kongrede genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı. Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, seçim sonuçlarına göre kayıtlı 1457 delegeden 1381'inin oy kullandığını, 1380 oyun geçerli, 1 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçerli 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildiğini duyurdu. Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.