Erdoğan: Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya

TİKA açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tiyatro oyuncusu Defne Halman'ın 4 Mayıs’ta yapılan 20. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri törenindeki konuşmasında, “Rumelihisarı Sahnesi’ne mescid yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim” açıklamasına tepki göstererek, " Siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya. Orası zaten ibadet mekanı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet'in yadigarı bir hisar var. Bu hisar fetihten önce yapılmıştır. Bu hisarın asıl adı 'Boğazkesen Hisarı'dır. Bugünki Rumeli Hisarı. Ecdadımız bu hisarın bünyesinde de hizmetliler için bir mescit inşa ettirmiş. Ben belediye başkanı iken bunu yaptırmak istemiştim. Fatih tarafından yaptırılan bu mescit depremden dolayı yıkılıyor ve geriye sadece minare kalıyor. İyi ki minaresi kalmış ki buranın mescit olmadığı iddia edilirdi.Fatih'in emaneti olan bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışıyor, inşa şuanda sürüyor. Bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Yapanlardan Allah razı olsun.

SEN KİMİN BAĞINDAN KİMİ KOVUYORSUN
Bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı iddiasında olan biri çıkıyor diyor ki "biz buna izin vermeyiz". Sen kimin bağından kimi kovuyorsun? Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyordu. Paralel Yapı'nın gazetesi de bunlara destek oluyor. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bir haber olanlardan ve bunların istismarı yapanlar Gezi olaylarındaki işbirliklerini alenileştirdiler. Bunlar kendi ülkemizde hem de Fatih'in mirasını engellemeye çalışıyorlar. Geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olmaz.Tarihine kültürüne sahip çıkmayan milletlerin yıkılması mukadderdir. Ecdadımızın emanetlerini heryerde ihya etmeye devam edeceğiz. Buna kimse mani olamayacak.