Erdoğan ‘seçim mitingleri’ne devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da toplu açılış töreni bahanesiyle seçim mitinglerine devam etti.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde partisinin seçim mitinglerinde konuşmayacağı iddia edilen Tayyip Erdoğan, bugün Sakarya’da toplu açılış töreni bahanesiyle Sakarya’da bir miting düzenledi. Erdoğan konuşması boyunca seçimden, “yeni Türkiye”den, “yeni anayasadan” ve başkanlık sisteminden bahsetti.

“Yeni anayasa ve başkanlık sistemi mücadelemizde de Sakarya’nın yanımızda yer alacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, konuşması boyunca hükümetin başında olduğu izlenimini pekiştirdi. Cumhurbaşkanı, “Bir de müjde vereyim. 8 Nisan’da hükümetimiz Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’ni ilan etti. Bu karar bana geldi, ben de imzaladım” diye konuştu.

‘GEZİCİLER, PARALELLER...’

“Yeni Türkiye bizim yeni kızıl elmamızdır” sözlerini de yineleyen Erdoğan yine “Geziciler, paraleller” söylemini de dilinden düşürmedi. Cumhurbaşkanı, “Gezicilerden paralellere envaı çeşit şer odağıyla mücadele ederken Sakarya hep yanımızdaydı. Bugün de Sakarya yeni Türkiye mücadelemizde yanımızda mısınız? Bugün de yeni anayasa mücadelemizde yanımızda mısınız?” sözleriyle kendisini izleyenleri coşturmaya çalıştı.

‘PARLAMENTOYA GİREMEYECEKLER DE ONDAN’

Başkanlık sistemi savunusunu sürdüren Erdoğan, “Bugün başkanlık sisteminden endişe etmelerinin tek sebebi var. Bunlar artık bu parlamentoya giremeyecekler de onun için” diye konuştu.

Erdoğan sözlerine, “Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu biliyoruz. Önümüze pek çok engeller çıkartılacak, biz bunu da biliyoruz. Hatırlayın o Gezi olaylarını... 17-25 Aralık olayları önümüzü kesmenin ilk işaretleriydi. Çağlayan Adliyesi’nde savcımızın şehit edilmesi de bunun göstergelerinden bir tanesidir. Gelin ruhuna bir Fatiha okuyalım” diye devam etti.

‘TERÖR EYLEMLERİYLE OY TOPLAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Erdoğan Ağrı’nın Diyadin ilçesinde devam eden çatışmalara da değindi. “Terör örgütü” vurgusunu ön plana çıkaran Erdoğan şunları söyledi:

“Çözüm sürecini rayından çıkartmak için gösterilen gayretleri de ben böyle anlıyorum. Bugün Ağrı Diyadin’de ülkemizde barış ortamını, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Çatışmalar hala devam ediyor. 25 terörist askerlerimize karşı hala çatışmanın içinde.

İşte malum siyasi parti, bu terör örgütünün eylemleriyle oy toplama gayreti içinde. Eğer demokrasi diyorlarsa, hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez, sandıktan geçer. Kimileri hala şiddete ve silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Buna asla müsamaha gösterilemez. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız.”

‘BAŞKANLIK SİSTEMİ ZORUNLULUK’

Erdoğan konuşmasına başkanlık sistemi savunusuyla devam etti. “Mevcut sistem artık bekleme odasına alındı. Şimdi yeni döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Unutmayın, her kutlu doğum sancılı olur” diyen Erdoğan, başkanlık sisteminin artık bir zorunluluğa dönüştüğünü ileri sürdü. Cumhurbaşkanı, “Bu sistem Türkiye’yi taşıyamıyor, taşıyamaz” dedi.

Erdoğan, G20 ülkelerinden 10'unda başkanlık sistemi olduğunu ifade ettikten sonra sözlerini "İdeali o da onun için başkanlık sistemiyle yönetiliyorlar"  diye sürdürdü.

'BUNLAR HADDİNİ BİLMİYOR'

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı'nın Türkiye'nin son 10 yılda geriye gittiği yönündeki sözlerine atıf yaparak, "bunlar haddini bilmiyor" dedi. Cumhurbaşkanı, "Sermayeleri bu 10 yılda bire beş katladı. Onun şımarıklığı içinde böyle konuşuyorlar" diye devam etti.