Erdoğan saraylara doyamadı: İşte yeni uçağı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Katar’dan VIP uçak alındığı iddiası gündeme geldi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ağustos ayında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin satışa çıkardığı B747-8 model uçağın, satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Filosu’na dahil edildiği iddiasını gündeme getirdi.

Odatv'de yer alan habere göre, Taşcıer, Katar Emiri’nin uçağı Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini belirtti. 9 Eylül tarihinde bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığı ile ilgili haberler olduğunu belirten Taşcıer, 11 Eylül günü İsviçre’nin Basel kentinden yola çıkan B747-8 model bir uçağın Türkiye saati ile 12 Eylül 00.19’da Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptığını tespit ettiklerini ifade etti.

İstanbul’a inen bu uçağın Katar Emiri’nden satın alınan uçak olmasının kuvvetle ihtimal olduğunu belirten Gamze Taşcıer, bu iddiayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği soru önergesi ile de gündeme taşıdı. 

Taşcıer, uçakta 7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunduğu, normal kapasitesinin 463 koltuk olduğu ancak 76 kişilik bir VIP uçağa çevrildiği bilgisinin bulunduğunu belirtirken, uçağın donanımsız fiyatının 400 milyon dolar civarında olduğunu (bugünün kuru ile 2 milyar 576 milyon lira) ifade etti. Taşcıer, VIP hale getirilen uçağın fiyatını sordu. 

B747-8 model Jumbo jet VIP uçak için, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği üzere ‘itibardan tasarruf olmaz’ ilkesine bağlı olarak mı satın alınmıştır?” diye soran Taşcıer, “Ülkeyi yönetenler tarafından halka yapılan tasarruf çağrılarına, ülkeyi yönetenler olarak sizler de katılmayı düşünür müsünüz?” ifadelerini kullandı.