Erdoğan ÖSO'culara ağlıyor: 'Putin'e üzüntülerimi aktaracağım'

Rusya'nın Türkiye'ye Suriye'de sadece IŞİD'i vuracağı bilgisini verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yeniden görüşeceğini belirtti. Erdoğan, "Bu konudaki üzüntülerimi de kendisine aktarmak istiyorum. Attıkları adımı yeniden gözden geçirmelerini kendisinden isteyeceğim" dedi.

Dış Haberler

Sputniknews'in haberine göre Moskova'da bir hafta önce Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen Recep Tayyip Erdoğan, Putin'e Türkiye, ABD ve Rusya ile ortak çalışma grubu önerdiğini, dışişleri bakanlarını görevlendirdiklerini, üzerinden bir hafta geçmeden Rusya'dan böyle bir hamle geldiğini söyledi.

'İKİ DOST ÜLKE OLARAK…'

Al Jazeera Arapça'ya konuşan Erdoğan, Suriye'deki saldırılarından önce Rusya'nın Türkiye'ye, "IŞİD'e karşı bir harekat yapılacağı" yönünde bilgi verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Sayın Putin ile uçaklarla yapılan saldırılara ilişkin, görüşmemiz olacak. Kendileriyle daha önce Moskova'da yaptığım görüşme çerçevesinde, bundan sonraki süreci değerlendireceğiz. Bu konuda üzüntülerimi de kendilerine özellikle hatırlatmak istiyorum. İki dost ülke olarak, attıkları adımı gözden geçirmelerini kendilerinden isteyeceğim."