Erdoğan orucunu ‘sıkıntısız’ tutmuş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram namazından çıkarken “Sıkıntı yaşamadan oruçlarımızı tuttuk, oruç tutarken sıkıntıya muhatap olmadık” deyince, akıllara oruç tutmadığı için sıkıntı yaşatılan yurttaşlar geldi. Erdoğan “Orucumuzu sıkıntısız tuttuk” derken, oruç tutmayan yurttaşlara yaşatılan sıkıntıları unuttu.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sözlerine “Hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadan oruçlarımızı tuttuk” diye başlayan Erdoğan şunları söyledi: “Öncelikle tüm milletimin ramazan bayramını tebrik ediyorum. Hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşamadan oruçlarımızı tuttuk. Fakat tabi çevredeki gelişmeler, bölge huzursuzluğu itibarıyla bize birçok sıkıntılar yaşattı. Bu sıkıntılarla ramazanı geçirdik. Fakat oruçlarımızı tutarken böyle bir sıkıntıya muhatap olmadık. Yaz mevsimi olmasına rağmen gayet kolaylıkla geçirdiğimiz bir sınav oldu.”

Erdoğan’ın bu sözleri akıllara Ramazan boyunca oruç tutmadıkları için sıkıntıya, baskıya, ayrımcılığa tabi tutulan yurttaşları getirdi.

ERZURUM, ÇORUM, BURSA’DA “SIKINTILI” RAMAZAN

Bu yıl Ramazan’ın ilk “Neden oruç tutmuyorsun?” çıkışı Erzurum’dan geldi. Ramazanın ilk gününde Erzurum’da bir kadın, AVM’nin önünde sigara içerek “oruç tutan vatandaşları tahrik ettiği” gerekçesiyle sözlü tacize uğradı. Erzurum’da cadde üzerinde bir alışveriş merkezine giden üniversite öğrencisi bir kadın, AVM’de sigara içmenin yasak olması nedeniyle sigarasını yolun kenarında içmeye başladı. Bu sırada “Burada sigara içme, insanları tahrik ediyorsun. İçeride iç” diyen iki erkek, kadına tepki gösterdi. Kadının da erkeklere “Bu durumdan size ne” diyerek karşılık vermesi üzerine taraflar arasında gerilim yaşandı.

Çorum’da ise Valilik, “boya-badana” gerekçesiyle yemekhanesini Ramazan ayında kapattı. Oruç tutmayan Valilik çalışanları ise bu duruma tepki gösterdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. Vali Ahmet Kara ise, “Evet bilerek Ramazan’da kapattım. Oruç tutmayan gitsin çarşıda yemek yesin” dedi.

Bursa'nın Kestelli ilçesinde Alevi bir aile "oruç tutmadığı" gerekçesiyle önce taciz edildi, ardından da saldırıya uğradı. Yaralanan baba Daimi Gül'ün hayati tehlikesi sürerken, ailenin küçük çocuğu da ağır yaralandı. Anne Nurgül Gül'ün ise boynunda kırıklar oluştuğu öğrenildi.