Erdoğan MİT tırlarını itiraf etti ama Dündar ve Gül tutuklandı

Can Dündar ve Erdem Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaten itiraf ettiği Suriye'ye "silah transferi" gerçeğini haber yaptıkları için tutuklandı.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün MİT TIR'larının Suriye'deki cihatçı çetelere silah taşıdığını kanıtlayan görüntüleri yayınlamaları nedeniyle tutuklanması, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'lilerin 19 Ocak 2014'ten beri konu hakkında söylediği yalanları akla getirdi.

Mayıs 2015'te ise Başbakan Davutoğlu, "yardımların" Türkmen köylerine gittiğini söylemişti. Davutoğlu; "Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu" demişti.

Erdoğan uzun bir süre silah taşınma iddiası reddetmiş, dünkü konuşmasında ise "17-25 Aralık darbe girişiminden sonra şu meşhur MİT TIR’ları hadisesini hatırlıyorsunuz değil mi. İşte o TIR’lar Bayırbucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Şimdi diyecekler ki “başbakan TIR’ların içinde silah yoktu diyordu…’Varsa ne olacak yoksa ne olacak. Oraya insani yardım götürüyoruz" sözleriyle silah transferini doğrulamıştı.

Dündar ve Gül, önce Davutoğlu'nun ardından da Erdoğan'ın zaten itiraf ettiği silah taşıma gerçeğini, haberleştirdikleri için tutuklandı.