Erdoğan lütfetti: Kaçak yaşayan Ermenilere zulmettik mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Bilim Merkezi ile yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nda "Ermeni Soykırımı tasarısı"nın kabul edilmesini eleştirerek, "Avrupa Birliği Parlamentosu'nda 1915 Ermeni Tehciri'nin 100'üncü yılını bahane ederek yeniden ve daha güçlü şekilde ülkemize saldırmaya, milletimizi karalamaya başladılar. Papa böyle bir ithamda da bulundu. Gerçi hemen cevabını verdik. Şimdi yaptıkları yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar. Daha Papa yaptığı yanlışı düzeltmeden bu defa Avrupa Parlamentosu benzer bir hezeyanı sergiledi. Avrupa Birliği Parlamentosu böyle bir karar alsa ne yazar almasa ne yazar? Bir kulağımızdan girer öbür kulağımızdan çıkar. Olay budur" dedi

Konuşmasında Ermenilere de seslenen ve vicdansızlık suçlamasında bulunan Erdoğan, "Buradan tüm dünyaya bilhassa Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi? Şu anda benim ülkemde 40 bini yaklaşık resmi Ermeni vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Ermeni var. Bir de Ermenistan'dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz onlara zulmettik mi? Siz bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar? Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz? Bununla biz zarar etmeyiz. Biz insani ve vicdani görevimizi yapıyoruz. Tamamen siyasi amaçlarla tamamen Türkiye'ye yönelik hasmane bir yaklaşımla yürütülen bu kampanyadan hiçbir şey çıkmaz. Yel, kayadan ne götürebilir ki? Bu işten Ermeniler çok zararlı çıkar. Ermeniler ne zaman ki bugün sözde soykırım iddialarıyla kendilerini öne sürenlerin oyununa gelmiştir, tahrikine kapılmıştır işte o zaman aradaki dostluk bozulmuştur" diye konuştu.