Erdoğan: Kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir

Türkiye Adalet Akademisi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kul iradesini Allah'tan başka kimseye teslim etmemelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Adalet Akademisi'ni ziyaret ederken, burada açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

BİR ÇETE HÜKÜMET DARBESİ YAPMAK İSTEDİ

Mevlana diyor ki:  Adalet nedir ağaçları sulamak. Zulüm nedir dikene su vermek. Adalet bir nimeti yerine koymaktır. Su veren her kökü sulamak değil. Zulüm ise bir şeyi konmaması gereken yere koymaktır diyor.

Gerçekten de adaletle zulüm arasında böylesine ince bir çizgi vardır. Ülkemiz 17-25 aralık tarihlerine böyle bir felaketi yaşadı. Bir çete ülkenin güvenliği ve adaletin tesisi için kendilerine sağlanmış imkanlar ile bir hükümet darbesi yapmak istediler. Bu süreçte gördük ki hukukun değil başka birilerinin emrindeki hakimlerin, savcıların adaleti tesis etmesi mümkün değildir.

NE CUMHURBAŞKANI'NA NE BAŞBAKAN'A

Kul, iradesini Allah’tan başka kimseye teslim etmemelidir. Asla… Ne Cumhurbaşkanı’na, ne Başbakan’a, ne elinde para tutan sermaye babalarına. Kimseye… İşte o zaman yaratılmışların en şereflisi olan insan oluruz. Kimse size bir hükmü verdirmede tesir edememelidir.

HUKUK MU KANUN MU?

Hukukta duayen olmuş biri vicdan cüzdan benzetmesi yapmıştı. Aslında bu kahredici bir ifadeydi. Hukuk başka bir şeydir kanun başka bir şeydir. “Hukuk mu kanun mu” derseniz benim savunacağım şey hukuktur. Çünkü kanun bir yazılar silsilesi ya da yasalar manzumesidir. Ama hukuk öyle değil. Benim hukukumu bir yasal düzenleme koruyamıyorsa ben ona hukuk diyemem. Bunları yaşadık. Şahsımda yaşadık. Talim Terbiye Kurulu'nun tasvip ettiği bir dörtlüğü okudum diye hapse girdim.