Erdoğan: Küba Sarayı'nı görseydim ben de böyle yaptırırdım

Latin Amerika dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Küba Devlet Sarayı için, "Keşke daha önce görseydim, ben de böyle yaptırırdım" dedi.

Latin Amerika turu dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Havana’da ziyaret ettiği Küba Devlet Sarayı’nın kendisini büyülediğini söyleyerek, “Sanırım oraya harcanan rakam bizim Cumhurbaşkanlığı külliyesine harcanandan daha fazladır” dedi. Erdoğan, “Bizim külliyeyi yaptırmadan burayı görseydim bu şekilde yeşil ağaçlandırılmasını arzu ederdim. Her şey doğal. Ağaçlar sonradan yerleştirilmiş” diye konuştu.

Kolombiya, Küba ve Meksika’yı kapsayan Latin Amerika seyahatini planlanandan bir gün önce sonlandıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diktatör Batista zamanında yapılan Küba'daki saray için Erdoğan, "Küba’ya bakın. Sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi." diyerek bilgisizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hürriyet gazetesinden Akif Beki’nin haberine göre, Erdoğan Küba Devlet Sarayı’yla ilgili izlenimleri şöyle:

Küba ziyaretinde Havana’daki saraya ilişkin de değerlendirmeler yapan Erdoğan, “(Meksika’daki başkanlık sarayı hakkında) Hadi Meksika’nın mali gücü var. 500 yıl önce de varmış demek ki yapmışlar. Küba’ya bakın. Sosyalizmden geliyor. Küba’daki saray beni adeta büyüledi. Beton yığınının içine girmiyorsunuz mesela, muhteşemdi. Yürürken duvarların arasından geçmiyorsunuz. Ağaçların, dalların, ormanların arasından geçiyorsunuz. Sanırım oraya harcanan rakam bizim Cumhurbaşkanlığı külliyesine harcanandan daha fazladır. Eskiden adalet sarayıymış. O binada oturmak istemedikleri için böyle bir yer yapmışlar. Öyle doğal falan değil. Hayli harcama yapılan bir mimariden bahsediyorum. Bizim külliyeyi yaptırmadan burayı görseydim bu şekilde yeşil ağaçlandırılmasını arzu ederdim. Ağaçlar sonradan yerleştirilmiş.” diye konuştu.