Erdoğan: Kobani'den çıkmış diye çiftetelli oynuyorlar, bombalanan yerleri kim onaracak?

IŞİD'in Kobani'den çıkarılmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ Kobani'den çıkmış diye çiftetelli oynuyorlar, bombalanan yerleri kim onaracak?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Ak Saray'da düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda gündemi değerlendirirken, IŞİD'in Kobani'den çıkarılmasını "Bugün çıkmışlar çiftetelli oynuyorlar. Neymiş, DEAŞ Kobani'den çıkmış. Peki bombalanan yerleri kim onaracak?" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

'KİM ONARACAK?'

Bugün çıkmışlar çiftetelli oynuyorlar. Neymiş, DEAŞ Kobani'den çıkmış. Peki bombalanan yerleri kim onaracak?

Osmanlı Devleti’nin buralardan çekilmesiyle bu bölgede sömürü başladı. Ayrılıklara savaşlara çatışmalara zemin hazırlandı. Birçok ülke buralara baktığında altın, elmas ve petrol görüyor. Biz dostluk ve kardeşlikle bakıyoruz.

80 dönüm yer tahsis ettiler, dünyadaki en büyük büyükelçiliklerden birini yapıyoruz. Denize sıfır sayılabilecek bir yer tahsis ettiler. Dünyanın büyük devletlerine bakıyoruz hiçbirinin böyle bir elçilik yaptığı yok. Konteyner içinden büyükelçilik yapıyorlar.

Orada emniyet sağlamak için hiçbir ülkenin kılı bile kımıldamıyor. Kobani söz konusu olduğunda dünya ayağa kalkıyor küçük bir yerleşim yeri için dünya ayağa kalkıyor. Oradan ayrılanlar bize geliyor. Orada kimse yok burayı bombalıyorlar. Bugün bakıyoruz çifte telli oynuyorlar. DEAŞ oradan çıkmış. O bombalanan yerleri yeniden kim onaracak. Oradan ayrılan 200 bin insan geri dönebilecek mi dönerse nereye yerleşecek. Kendilerine Halep diyoruz kimse duymuyor. 1 milyon 200 bin insan yaşıyor. Niçin Halep ile ilgilenmiyorsunuz.

'KAÇAK SARAY DİYENLER VAR'

Bu ülkenin bir köy muhtarı köyünün istikbaline dahil hayaller kurarken hedefler koyarken ufku Somali’ye kadar uzanan bir vizyonun sahibi olacak. Yerelden genele mikrodan makroya fertten cemiyete Türkiye’nin dünyadaki yerini farklı olduğu yere beraber yürüyeceğiz. Bu süreçte ihtiyaçlarınızın karşılanması konusunda yanınızda olacağız.  Yanımızda 4 ayrı bina yapılıyor. Biri kongre merkezi yapılıyor. 2 bin 2 bin 300 kişilik salonu olacak. Toplantılar burada yapılacak. Hemen onun altında Cuma cami Cuma mescidi yapılıyor. Sağ tarafta çok amaçlı salonun olduğu bina yapılacak. Aynı anda 1000-2000 bin kişiye yemek verebileceğimiz salon olacak. Muhtarlarımızla toplantılara orada devam edeceğiz. İnşaatlar bittikten sonra toplantıları orada yapacağız ki 50 bin muhtarla 5 yıl içinde görüşelim. Hemen orada Türkiye’nin en büyük kütüphanesi yapılacak. 4 milyon kitap planlıyoruz. Sistem oturduğunda 24 saat açık bir kütüphane olacak.

Burası için kaçak saray diyenler var. Burası milletin evidir. Bu dört yer bittikten sonra burası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak. Bu millete bu yakışır. Küçük düşünenler eriye eriye gitmeye mahkumlar.