Erdoğan: Kaşıkçı olayı salı günü ortaya çıkacak

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaşıkçı olayı ile ilgili Salı günü grup toplantısında yapacağı açıklamalara işaret etti.

Haber Merkezi

Üsküdar-Çekmeköy metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ve MHP’nin af teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

‘KAŞIKÇI OLAYI SALI GÜNÜ ORTAYA ÇIKACAK’

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Salı gününe işaret eden Erdoğan, “Bu konuyla ilgili açıklamaları Salı günü grup toplantısında yapacağım. Burada adaleti arıyoruz. Bu tüm çıplağıyla ortaya çıkacak. 15 kişi niye geldi, 18 kişi niye tutuklandı. Bunları Salı günü çok daha farklı şekilde anlatacağım” dedi.

‘UYUŞTURUCU SUÇLULARINI AFFEDEMEYİZ’

MHP’nin af teklifini daha olumsuz cevap veren Erdoğan, “Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rast gele cezaevine girenlere cezaevi kapısını açmayacağız. Devlete karşı suçları devlet affeder. 50 bin tane uyuşturucu suçlusunun olduğu bir dönemde Af çıkaramayız. Şahıslara karşı işlenen suçları devlet affedemez. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri ne diyor af. Benim mağdurum ben affettim diyorsa o başka. Ama biz asla. O zaman adil hükümet olamazsınız. Biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı bilinelim” ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, hazırladıkları af teklifi ile uyuşturucu suçundan tutuklu bulunan 50 bin mahkumun “indirimden faydalanabileceğini” açıklamıştı.