Erdoğan iki saatte çark etti: Önce okudum dedi, sonra inkar etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'ya ziyareti öncesi AKP'nin seçim beyannamesini bizzat okuduğunu söylemişti. Erdoğan bu sözlerinin üzerinden birkaç saat geçtikten sonra ise "Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenyalı mevkidaşı Borut Pahor'la ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, ortak açıklama sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı:

 İki ülke arasındaki işbirliği genel anlamla Türkiye’nin güvenlik sorunlarıyla ilgili nasıl bir katkı yapabilir? IŞİD elemanların geçişi konusunda özellikle?

Erdoğan: Terör lokal bir konu değildir. Uluslararası bir konudur. Şu anda bizim ülkemize giriş yasağı koyduğumuz 12 bin 500 kişilik liste söz konusu.

Yakalayıp ülkesine gönderdiğimiz sayı ise 1250 civarındadır. Bize isimlerin ve listelerin gönderilmesi gerekir. Aksi takdirde bizim gelen her turisti paketleyip göndermemiz gerekir. DAİŞ ile işbirliğinin söylenmesi Türkiye’ye saygısızlık. DAİŞ’i terör örgütü olarak tanıyan bir örgütüz. (Dili sürçerek 'örgüt' diyor). IŞİD demek İslam’a saygısızlıktır. O yüzden de DAİŞ diyoruz.

Bugün AKP'nin seçim bildirgesini okuduğunuza dair sözlerinize muhalefetten tepki geldi. Seçim bildirgelerini size göndereceklerini söylediler?

Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadı. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini,  ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim.  Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum.