Erdoğan için saraya 'özel tıp ekibi' kuruldu

Ak Saray'da Erdoğan'ın yiyeceği tüm gıdaları analiz edecek ve acil müdahalede bulunacak bir ekip oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın doktorluğunu üstlenen AKP Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 5 kişilik ‘Acil Tıp Ekibi’ kurduklarını bildirdi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Erdoğan’ın yiyeceği tüm gıdaların analizden geçtiğini söyleyen Erdöl, yeni yapılanmanın acil tıbbi müdahalenin yanı sıra, gıda ve beslenme güvenliğini de kapsadığını anlattığı TBMM’deki sohbetinde şöyle konuştu:

GIDA SUİKASTINA KARŞI ÖNLEMLER
“Saray’da Acil Tıp Ekibi kurduk. 5 kişilik bu ekip, 24 saat esasına göre çalışıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık, gıda ve beslenme güvenliğiyle ilgili çalışma planı yaptık. Buna göre, içtiği sudan, yediği yemeğe kadar her şey inceleme ve analizden geçiriliyor. Uluslararası koruma kriterlerine göre yapılan bu incelemelerde, yiyecek ve içeceklerde radyasyon, kimyasal madde, ağır metal ve bakteri taraması yapılıyor.

Analizler düzenli tekrarlanıyor. Yurtiçi ve yurtdışındaki tüm seyahatlerde de aynı analizler yapılıyor. Dünya genelinde suikastların artık silahla değil, bu tür yollarla özellikle gıda yoluyla yapıldığı biliniyor. Bu ekipte gıda konusunda uzman olan doktorlar var. Alınan örnekler sadece Ankara’da değil, İstanbul’da da farklı farklı laboratuvarlarda analiz ediliyor. 

Saray’da da bir analiz laboratuvarı kurulmasını planlıyoruz. Bu konuda dünya literatürü izleniyor. Tüm dünya liderlerinin gıda güvenliği ve suikastlara karşı korunmasıyla ilgili tüm gelişmeler takip ediliyor. Ayrıca ben, bu konuda dünya ülkelerinden daha ileride olduğumuzu düşünüyorum. 

ŞİMDİYE KADAR CİDDİ VAKA OLMADI
Gıdaların satın alınmasından itibaren özen gösteriliyor. Gıda malzemelerinden deterjana kadar güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasına dikkat ediliyor. Öncelikle, alım aşamasında kontrolden geçiriliyor. Pişirme ve kullanma aşamasında da ayrıca analiz yapılıyor. Şimdiye kadar ciddi bir vaka ile karşılaşılmadı. Bazı meyvelerde ilaç artığı olması gibi basit sonuçlar bulundu.”