Erdoğan: Hiçbir evladımızın kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz' ifadelerini kullanarak, 'Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık' diye konuştu.

TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gençlerimizle hayalleri arasındaki engelleri kaldırmaya gayret ediyoruz. Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık. Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanı daralmamış ve hayatına müdahale edilmemiştir.

(CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na) Onlar kollarında teröristlerle beraber Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirler. Biz ise rahmet erleriyle şefkat erleriyle yürürüz, yürümeye de devam edeceğiz."

'YAYILMACI BİR İDEAL DEĞİLDİR'

"Çocukların, kadınların güvende olmadığı bir dünyada hiçkimse güvende değildir.

Bu dönem büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir. Bunun bir yanı coğrafyamızla ilgilidir ama bu asla yayılmacı bir ideal değildir.

Çoğu zaman haksızca, insafsızca eleştirildiğimiz halde bize yapılanların hiçbirini biz başkalarına yapmadık.

Talebelik asla diploma avcılığı değildir."