Erdoğan, fıtrat açıklamalarına çamur atıldığını düşünüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın-erkek eşitliği açıklamalarının uluslararası basının hedefi haline geldiğini, kendisine çamur atılmak istendiğini söyledi.

15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kadınlarla ilgili fıtrat açıklamam çarpıtıldı" diyerek, kendisine çamur atıldığını iddia etti.

Erdoğan'ın ifadeleri şöyle;

"İstanbul'da Kadın Adalet konulu zirvede konuştum. Dedim ki, kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir. Söylediğim bu. Eşitlik değil eşdeğerlik olması gerektiğini yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün bazı ulusal ve uluslararası gazeteler manası son derece belli olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok yanlış bir şekilde yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz.

Bunlarda yalan var, takiyye var, iftira var, hakaret var. Bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Bana ve arkadaşlarıma çamur atmak istiyorlar. Başında bulunduğum siyasi parti içinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortada iken bana iftira atanlar önce aynaya baksınlar. Mensubu oldukları zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standardı ibret ve bir o kadar da istihza ile izliyoruz."