Erdoğan emri verdi, yandaşlar yayımladı: İşte Cemaat'in dünya imamları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "yakında dünya imamları açıklanacak" dedi, bu sözlerin bir gün sonrasında Star gazetesi manşetten imamları açıkladı.

Haber Merkezi

Star gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını bir gün içinde yerine getirerek "Cemaat'in dünya imamları" listesini manşetten duyurdu.

"Başında ABD’nin Pensilvanya Eyaleti’nde yaşayan Fethullah Gülen’in bulunduğu Paralel Devlet Yapılanmasının (PDY) küresel organizasyonu, Ülke İmamları ile yönetiliyor" denilen haberde, "Küresel bir network ağı gibi çalışan örgüt, 160 ülkede 2 bin 600 eğitim kurumunu yönetiyor" ifadelerine yer verildi.

OBAMA'DAN DAVET ALDI

Haberde "dünya imamları"nın faaliyetlerine ilişkin ilginç bilgiler verilirken, şu iddialara yer verildi:

İstanbul İl İmamı olan Ahmet Kara, 2007  yılında Ergenekon sürecini PDY adına takip ederken, Kenya Ülke İmamı olarak atandı. Sonrasında ABD Başkanı Bush’tan 20.01.2009’da görevi devralan Obama’nın yemin törenine davet aldı. Davet; Gülen’in talimatı doğrultusunda, Obama’nın Başkan adayı olmasıyla birlikte Kenya’da yaşayan ailesiyle ilgilenmesi, akrabalarının çocuklarını gruba ait okulda ücretsiz kabul etmesi ve aile fertleriyle iyi ilişkiler tesis etmesi sonucunda gerçekleşti.

Star'ın haberinde "ülke imamları"na ilişkin şu iddialar yer aldı:

-17 Aralık süreci sonunda PDY Türkiye Mütevelli Heyeti’nden Mustafa Özcan Kazakistan’a, Naci Tosun ise Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kaçtı.

-PDY’nin o ülkelerdeki yapılanması tarafından himaye edildiler. Mustafa Özcan’ı Kazakistan’da aylık kirası 15 bin dolar (37 bin 500 TL) olan bir villada, Naci Tosun ise 2 bin 500 dolar olan bir evde yaşıyor. Tüm masraflar ise himmetlerden karşılanıyor.

- Aralık 2013’te Fas’ın Casablanka şehrine giden Maliye Bakanlığı’nda görevli daire başkanı seviyesindeki üç kişi orada PDY Fas Ülke İmamı tarafından karşılandı ve ağırlandı.

-Silahlı Kuvvetler ve Emniyet’teki imamlarının deşifre olmaması için,  mezkur illegal imamları Ülke İmamı olarak görevlendiriyorlar.

-Geçmişte TSK imamı olarak görev yapan Aziz Gürcan, uzun süre Ürdün İmamı olarak görev yaptı.

TSK illegal yapılanmasının İmamı olan bir başka isim ise Hamdullah Bayram Öztrük ise uzun süre Brezilya İmamı olarak çalıştı.

-Tayland’a kaçan Emniyet Genel Müdürlüğü İmamı Kozanlı Osman Hilmi Özdil, PDY Tayland yapılanması tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kaçan MİT’ten sorumlu imam Dr. Sinan Murat Karabulut ise o ülkedeki PDY tarafından himaye ediliyor.