Erdoğan emeklilik yaşı talebine yanıt verdi: Yük...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenleme talebine 'ekonomiye yük' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların taleplerine ilişkin açıklama yaptı.

Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya olduğunu, hatta bunun için bir dernek dahi kurulduğunu belirten Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz.  Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor.  Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı?" ifadelerini kullandı.

BRUNSON VE FIRAT'IN DOĞUSU AÇIKLAMASI

Erdoğan, rahip Brunson'un serbest bırakılmasını da değerlendirirken, "İzmir'de bir Rahip Brunson olayı yaşadık. Adalet sistemi bir karar verdi. Bu olay bugünlerde terörle mücadelede attığımız adımlardır. Bunlar kararlılıkla devam ediyor. Fırat'ın doğusunda gereken adımlar atılmaz, gecikme süreci devam ederse, burada da YPG/PYD'ye karşı atılması gereken adımları en üst düzeyde atacağız. Bütün bunlar salt ülkemizin huzuru için değil, o bölgede yaşayan insanların huzuru için. Bu adımları Türkiye kararlı bir şekilde atmıştır, atmaya devam edecektir" dedi.

DİRENMELERİ SONUÇ VERMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili "Onların direnmesi netice vermez. Olayın parlamento boyutu var" dedi.

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak ise Erdoğan "Amacımız kanaat oluşturacak sonuca ulaşmak" diye konuştu.