Erdoğan: Dolar düşecek, bu kadar emin konuşuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dolar düşecek, bu kadar emin konuşuyorum. Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz' dedi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirdiği damadını da şu sözlerle övdü: 'Teorik ve pratik deneyimi var...'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bakü ve Kuzey Kıbrıs ziyaretleri sırasında gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dolarda düşüşün kısa sürede görüleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Yeminden sonra devir teslim başladı. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz. Ben eminim, sadece devlet bankalarımız değil, özel bankalarımız da gerektiğinde taşın altına eline koyacaktır. Yüksek faiz, istihdamda düşüşü de beraberinde getirebiliyor. Yatırımcılar, gerçek girişimcilerin, yatırımlarını geliştirmeleri, istihdamlarını artırmaları, elbette kendilerine imkan sunulmasıyla mümkündür. Bu işi sadece devlet bankalarının sırtına yükleyemeyiz" diye konuştu.

DAMADINI ÖVDÜ: TEORİK VE PRATİK DENEYİMİ VAR

Erdoğan, aynı zamanda damadı olan Berat Albayrak'ın finans sektöründe teorik ve pratik deneyimi olduğunu belirtti.

Erdoğan şunları söyledi: "Berat Albayrak Bey’in finans sektörü ile hem pratikte hem de teorikte geçmişi var. Özel sektörde başarıyla çalışmış, son dönemlerde Marmara Üniversitesi’nde bu konunun dersine girmiş, böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip, toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum." 

'GEREKLİ GÖRÜRSEM BAKAN YARDIMCILARININ SAYISINI ARTIRIRIM'

Erdoğan, bakan yardımcıların sayısını artırabileceğini belirterek, "Gerekli görürsem ikinci isim atarım" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığına bağlanabileceğini ifade etti.