Erdoğan: Diyorlar ki Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyormuş, çok ayıp, yazıklar olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyorlar ki Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyormuş, çok ayıp, yazıklar olsun. DAİŞ'le mücadele ettiğiniz filan yok. Siz oradaki Türkmen kardeşlerimizi öldürüyorsunuz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray'da muhtarlarla yaptığı buluşmada Suriye krizine ilişkin açıklamalar yaptı.

Erdoğan, isim vermeden Rusya'yı hedef alarak, "DAİŞ'le mücadele altında Suriye'de askeri mücadele gösteren bazı ülkeler ılımlı muhalifleri hedef almıştır. Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede DAİŞ yoktur, kimse bizi aldatmasın. Kusura bakmayın DAİŞ'le mücadele ettiğiniz filan yok. Siz oradaki Türkmen kardeşlerimizi öldürüyorsunuz" dedi.

Erdoğan, "Şimdi diyorlar ki DAİŞ'ten Türkiye petrol alıyormuş. Çok ayıp, yazıklar olsun" DAİŞ'ten petrol aldığımızı iddia edenler ispatlamakla sorumludur. Aksi halde müfteri ilan ederim" dedi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türk yetkililerin IŞİD'le petrol ticareti yaptığını ve IŞİD'i koruduğunu söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de "Birileri IŞİD'le petrol ticaretinden milyar dolarlar kazanıyor" diyerek Türkiye'yi işaret etmişti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Daha önce Irak'ta oynanan oyun, şimdi farklı bir şekilde Suriye'de devreye sokulduğunun farkındayız. Burada DAİŞ meselesinin açıkca ortaya çıkmasını istiyorum ve sizlerle paylaşmak istiyorum. DAİŞ denen örgütle Türkiye kadar ciddi mücadele eden başka ülke neredeyse yoktur. Türkiye bu örgütü 2005 yılından bu yana terör örgütü olarak tanımlamıştır. Dolayısıyla ülkemizin DAİŞ'le ilgili tutumu öteden bu yana nettir. Kimsenin bu konuda bizi töhmet altında bırakmaya hakkı yoktur. Ne içeriden ne de dışarıdan..."

"2010 yılından bu yana 3000 kişi gözaltına alındı, yaklaşık 800'ü de tutuklandı. 33 tane canlı bomba yeleği ve çok sayıda silah ele geçirildi. Sınırlarımızda 79 milyon litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. DAİŞ'le mücadele altında Suriye'de askeri mücadele gösteren bazı ülkeler ılımlı muhalifleri hedef almıştır. Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölgede DAİŞ yoktur, kimse bizi aldatmasın. Son 1 ayda 300'ü aşkın Bayırbucak Türkmeni ölmüştür. Artık bunların bir kısmı bize sığınmaya başladı. Bir kısmı da 'Biz burada şehit olacağız' diyorlar. Dün de 2 tane TIR vuruldu."

CANLI YAYIN: