Erdoğan: Devletin parasıyla geziyorum, bu benim hakkım

Diyarbakır'da toplu açılış töreni bahanesiyle seçim mitingi yapan Erdoğan, "Devletin parasıyla geziyorum. Bu benim en doğal hakkım" dedi.

Haber Merkezi

Diyarbakır'da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, devlet bütçesinden karşılanan gezilerde "seçim mitingi" yapmasını eleştiren muhalefete yanıt verdi. 

Erdoğan, "Beyefendi rahatsız oluyor, oralara kimin parasıyla gidiyorsun diyor. Devletin parasıyla gidiyorum. Bu benim en doğal hakkım, yasal hakkım" dedi.

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyun kendisine bu "hakkı" verdiğini savunarak, "Yüzde 52’nin oyuyla geldim. Onların aldığı oy da belli. Sen yüzde 52’yi alsaydın ben sana saygı duyardım. Ama bunların saygısı yok" diye devam etti.

Erdoğan daha sonra, kendisini dinlemeye gelenlere "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" sloganları attırıp, "Bizim Rabia'mız da bu" dedi.

HDP'li Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın kendisini karşılamamasını eleştiren Erdoğan, "Kandil'den talimat aldılar" dedi. Erdoğan sözlerine, "Ben her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde bir parti var tabi" diye devam etti.

1 MAYIS ZULMÜ

1 Mayıs'ta yıllardır devam eden zorbalığı savunmayı sürdüren Erdoğan, Konya'da yapılan 1 Mayıs etkinliğini övdü. Cumhurbaşkanı, "1 Mayıs’ı biz tatil ilan ettik. Bunu biz yaptığımız halde Türkiye’de en büyük sendikalar farklı illerde gayet güzel bir şekilde kutlamalarını yaptılar. Ama bunlar ne yaptı, İstanbul’da ortalığı karıştırmaya çalıştılar" dedi.

Erdoğan, "Bazıları televizyona çıkıyor, 'istediğim yerde yaparım' diyor. İstediğin yerde yapamazsın, bu ülke yol geçen hanı değildir. Kamu düzenine saygı duymak zorundasın. Şehrin uygun bir yerini Valilik belirlemiş, gidip orada mitingini yap. Taksim’de yapacağım diyorsan, kusura bakma arkadaş. Yapamazsın" diye konuştu.

'BU YUHLAR GÜZEL DE...'

Konuşması boyunca HDP'ye yüklenen Erdoğan, "Birileri Kürtlerin yegane temsilcisi biziz diyor. Bu üniversiteleri, okulları, hastaneleri siz mi yaptınız" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, bu sırada mitinge gelenlerin yuhlamalarına, "Bu yuhlar güzel de, bunların asıl temsil edilmesi gereken yer belli değil mi" yanıtını verdi.