Erdoğan, Davutoğlu'nu böyle azarladı iddiası: Sen Başbakancılık oynadığını mı sanıyorsun?

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na, "Sen Başbakancılık oynadığını mı sanıyorsun? Anlamıyor musun? Burada hedef olan benim. Operasyon bana yapılıyor" dediğini öne sürdü.

Dört eski bakanın Yüce Divan oylaması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'nu azarladığı iddia edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, konuya ilişkin şu iddiaları kaleme aldı:

Bütün olup bitenleri anlayabilmek için iktidardaki patlağı açıktan fotoğraf olarak ortaya koyan kaçaksaraydaki 19 Ocak toplantısına tekrar dönmemiz ve Ahmet Davutoğlu’nun dişlerini ve yumruklarını sıktığı o unutulmayacak kareyi tekrar hatırlatmamız lazım.

Recep Erdoğan’ın oldukça sert fırçalar attığı görüşmede söz, 4 eski Bakanın Yüce Divan oylaması ile ilgili tartışmalara gelir. Erdoğan, Davutoğlu’nun  “kendi istekleri ile Yüce Divan’a gitsinler ve aklansınlar” sözlerini hatırlatır,  “Sen Başbakancılık oynadığını mı sanıyorsun? Anlamıyor musun? Burada hedef olan benim. Operasyon bana yapılıyor” diye çıkışır. Yediği fırçalardan abandone olan Davutoğlu da “O zaman toplantıya ben katılmıyorum. Gidin siz başkanlık edin ve toplantıyı yapın. Ben yokum”  der ve odayı terk eder. Gerginlik salonda bekleyen Bakanlara yansır ve krizin çözümü için ikna çalışmaları başlar. Uzun bir süre dil dökülür Ahmet Davutoğlu’na toplantıya katılması için. Sonunda bir şartla kabul eder Ahmet Hoca;  “Bakanlar Kurulu’nun tek gündem maddesi olacak çözüm süreci ve iç güvenlik.” “Başbakan”ın şartı kabul edilir. Yalandan kameralara görüntü vermek için beraber salona girilir. İçişleri Bakanı Efkan Ala uzun sunumunu tamamlar. Ahmet Davutoğlu devreye girer. Bakanlar Kurulu’na bizzat çağırdığı Jandarma Genel Komutanı Abdullah Atay’a sözü vermeden önce “şimdi gerçekleri dinleyelim” der. Atay, içerideki gerginlikten o kadar çok etkilenir ki toplantı sonrasında yakın çevresine, ne kadar heyecan içinde sunum yaptığını ve de sık sık su içmek zorunda kaldığını anlatır.