Erdoğan: Benim Cumhurbaşkanım Mursi

Tayyip Erdoğan Bosna Hersek’te yapılan basın toplantısında, “benim indimde Cumhurbaşkanı Sisi değildir, yine Mursi’dir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç’le birlikte Saraybosna’da düzenlenen basın toplantısında bir kez daha Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını eleştirdi.

Erdoğan, “Demokrasiye inanmış bir ülke olarak, demokrasiye inanmış bir siyasetçi olarak böyle bir darbe girişimini tasvip etmemiz zaten mümkün değildi. Aslında bugünün geleceği, dünden belliydi. Ne oldu? İşte bu darbeciler sadece bu son verdikleri karar değil, şu anda yüzlerce, bine aşkın insanı aslında idama mahkum etmiş durumdalar” dedi.

‘BENİM İNDİMDE CUMHURBAŞKANI MURSİ’DİR’

Erdoğan, kendisi açısından Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mursi’nin halen Mısır’ın cumhurbaşkanı olduğunu söylediği açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Fakat son olarak halkın yüzde 52 oyuyla işbaşına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Mursi'yi idama mahkum ettiler. Ben uluslararası platformlarda sürekli olarak şu anda darbeci Sisi'yi, Cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi hep söyledim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Buradan da söylüyorum, benim indimde Mısır'ın Cumhurbaşkanı Sisi değildir, yine Mursi'dir. Öyle bakıyorum.